En güzel ve saf duyguları barındıran hediye olan çiçeklerin her biri farklı anlamlara sahiptir. Kırmızı gül romantizm ve aşkı sembolize ederken mis kokulu lilyumlar güven duygusunu sembolize eder. Çiçek göndermeden önce çiçeklerin anlamlarına bakarak gönderdiğiniz çiçeği daha anlamlı kılabilirsiniz. Birbirinden özel anlamlara sahip çiçekleri gönderirken çiçeğin yanında içerdiği derin anlamlar ile ilgili bir kart eklemeyi de unutmayın.

Türlerine ve renklerine göre çeşitli anlamlar içeren çiçekleri sevdiklerinize gönderebilir, hislerinizi çiçekler ile dile getirebilirsiniz. Aynı gün teslimat seçeneği ile aradığınız tüm çiçekleri Taze Çiçek’te bulabilir, mis kokulu birbirinden eşsiz çiçek aranjmanları ile sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz.

Gül

Özellikle sevgiliye gönderim için tercih edilen güllerin her rengi farklı anlamlar içerir. Kırmızı gül aşk ve tutkuyu ifade ederken pembe gül masumiyet ve sevgiyi ifade eder. Eşiniz veya sevgilinize yıl dönümü veya sevgililer günü gibi romantik günler için kırmızı gül ve pembe gülleri tercih edebilirsiniz. Beyaz gül ise masumiyetin temsilcisidir. Söz, nişan, kız isteme gibi unutulmaz günlerde beyaz güller tercih ederek en mutlu gününüze beyaz güller ile anlam katabilirsiniz.

Lilyum (Zambak)

Mis gibi kokusu ile diğer tüm çiçeklerden ayrılan lilyum çiçeği ismindeki zarafeti anlamında da taşıyor. Genelde beyaz olarak karşımıza çıkan lilyumlar güveni sembolize eder. Lilyum çiçeklerini özel günlerde sevdiklerinize gönderebileceğiniz gibi özür çiçeği olarak da tercih edebilirsiniz.

Lale

Laleler de güller gibi renklerine göre çeşitli anlamlar ifade eden çiçeklerdendir. Beyaz lale saflık ve temizliği, sarı lale özür ve pişmanlığı, pembe lale anlayışı, kırmızı lale ise kırmızı güller gibi aşk ve tutkuyu sembolize eder.

Orkide

Güçlü bağları temsil eden orkideleri yakın dostlarınıza, ailenize veya eşinize gönderebilir, onlara olan bağlılığınız birbirinden zarif orkideler ile ifade edebilirsiniz. Başarı ve tebrik çiçeği olarak da oldukça tercih edilen orkideleri yeni iş ve terfi gibi kutlama günlerinde sevdiklerinize gönderebilir, onlara desteğinizi anlamlı çiçekler ile hissettirebilirsiniz.

Editör: TE Bilişim