Kızılcıklı Caddesinde açılan “Coccinelle Baby” mağazası, kadın eli değmiş bir bebek mağazası. Bebek giyim ve oyuncaklarının yanı sıra doğum ve mevlit gibi özel günler için hediyeliklerin de satıldığı mağaza, kapısından girdiğiniz andan itibaren sizi büyülü bir dünyaya götürüyor.

Merhaba Hülyan Hanım, öncelikle bize kendinizi tanıtır mısınız? Coccinelle Baby mağazanızı açmaya nasıl karar verdiniz, anlatır mısınız?

Merhaba ben Hülya Gülhan. Belçika doğumluyum. 4 yıl önce Türkiye’ye kesin dönüş yaptık. Belçika’da 3 katlı bayan butiğim vardı. Bebekleri çok seviyorum. Bu sebeple de bebeklere yönelik bir mağaza açtım. 0-6 yaş aralığında bebek ve çocuk giyim ürünlerini satıyoruz. Benim 4 oğlum var. Kızım olsun çok istemiştim. Kız elbiselerini çok seviyorum ama hiçbir zaman kız çocuğu için özendiğim o alışverişleri yapamadım. Onun için mağazam için kız çocuklarına çok özenerek kıyafetler aldım. Kendi kızım olmuş da kızımı giydiriyormuş gibi özenle seçtim. Tabi ki erkek kıyafetlerini de kendi 4 oğlumu nasıl özenle giydirdiysem öyle özenle tercih edip müşterilerime sunuyorum. Mağazamda sadece kendi çocuğuma alıp giydireceğim kıyafetleri satıyorum.

Mağazanız yalnızca bebek kıyafetlerinin satıldığı klasik bir mağaza anlayışının çok dışında. Başka neler satıyorsunuz?

Ebet sadece bebek kıyafetleri yok. Bebek odası süslerimiz var. Bebek doğum, mevlit, doğum günü şeker ve hediyelikleri tasarlayıp satıyoruz. Bunun dışında boy boy pelüş oyuncaklarımız var. Bunlar Belçika’dan geliyor. Kesinlikle Çin malı ürün satmıyoruz. Sağlığa hiçbir zararı olmayan ürünler. İlerleyen süreçte oyuncak satışımızı da genişletmeyi hedefliyorum. Daha çok ışıklı, müzikli bebek oyuncaklarını da satmak istiyorum. Türkiye pazarında bulunan alışılmış oyuncakların dışında yine yurtdışından getireceğimiz farklı ürünleri satmayı düşünüyoruz.

“BİZDEKİ ÜRÜNÜ TÜRKİYE’DE BAŞKA HİÇBİR YERDE GÖREMEZLER”

Son yıllarda doğum, mevlit, diş buğdayı, doğum günü gibi özel günlerde dağıtılan hediyelikler çok moda. Siz bu anlamda nasıl bir fark yaratmayı hedefliyorsunuz?

Doğum, mevlit ve doğum gününde dağıtılan şeker ve hediyelikler konusunda çok iddialıyız. Yurtdışından getirdiğim ürünler, objeler ile bu hediyelikleri yapıyorum. Müşteri burada tüm objelerimizi görüyor, örnekleri görüyor. Beğendiğinizi seçiyor ve biz onun isteğine göre tasarım yapıyoruz. Sipariş geldiğinde dükkanda kendim bunların hazırlık aşamasını yapıyorum. Her biri el emeği olarak elimizden çıkıyor. Yurtdışından getirdiğimiz minyatür dolaplar, beşikler çok ilgi görüyor. Bazı müşterilerimiz doğum günleri için konsept partiler yapıyor. O konsepte uygun hediyelikler istiyor bizden. Bu konuda Eskişehir’de ve hatta Türkiye’de benzeri olmayan hediyelikleri yapıyoruz. O kadar çok doğum, mevlit şekeri satan dükkan var ki. Ama bizde gördükleri ürünü Türkiye’nin hiçbir yerinde göremezler.

Peki, fiyat aralığınız nedir?

Hazırladığımız hediyeliklerin fiyatları 7 lira ile 15 lira arasında değişiyor. 30 adet ve üzeri alımlarda ise yüzde 20 indirim yapıyoruz.

Editör: TE Bilişim