Çok köpüren sabunların daha iyi temizlediği düşüncesinin doğru olmadığına değinen Sibel Yasak, doğal sabunların pek çok sorunun çözümünde katkı sağladığını söyledi.

Üretimini özel yaptırdıkları sabunların pek çok yararlı özelliği olduğunu ifade eden Sibel Yasak, hangi sabunun neye iyi geldiği hakkında bilgiler verdi. Yasak, “Sabunlarımızı firmamıza özel olarak yaptırıyoruz, mesela sabun yapımında kostik denen bir madde vardır ve köpürtme işinde kullanılır, çok köpüren sabun çok iyi temizlediği anlamına gelmez bunun çok olması insan sağlığına zararlıdır, bizim sabunlarımızda bu oran nerdeyse hiç yoktur. Bizim sabunlarımızda kostiğin etkilerini azaltmak için limon ve tuz kullanılıyor, böylece sabunlarımızın daha doğal olmasını sağlıyoruz” dedi.

HANGİ SABUN NEYE İYİ GELİYOR

Sivilce, akneler, lekeler, sarkmalar, sedef ve egzama, çiller, çatlaklar, yara yanık izlerinin tedavisine yardımcı olan ayrı ayrı sabunları bulunduğunu aktaran Bulvar Aktar İşletme Müdürü Sibel Yasak, şunları söyledi: “Örneğin; eşek sütü sabunu tüm cilt problemlerinde etkili, özellikle kırışıklıklar üzerinde etkili olduğu için çok tercih ediliyor. Bıttım, defne zeytinyağlı kükürt bunları hem saç hem vücut için verebiliyoruz, bıttımın ana maddesi menengiç denen bitkidir, bıttım saç dökülmelerinde kepeklenmelerde dökülmelerde kullanılır,  defne sabunu da bu etkileri sağlar, ancak bunun yanı sıra saçın uzamasını da yardımcı olur, defne çok faydalı bir üründür, zeytinyağlı sabun da; cildi ve saçı besler, kükürt sabunu ise; yağlı ve sivilceli ciltlerde ve saçlarda öneririm, saç bakımında sarımsaklı sabun, ısırgan, lavanta ve gül sabunlarını da öneririm.”

Bulvar Aktar Arifiye Mahallesi, İletişim sokak, Porsuk Bulvarı, 13/A’da (Köprübaşı iskelesi karşısı) hizmet veriyor.

 

Editör: TE Bilişim