Demir oksit, en temel anlamı ile küçük partiküller halinde bulunan organik ya da inorganik yapıdaki kimyasal tozları ifade eder. Birçok geniş yer kaplayan demir oksit, özellikle boya sanayinde sıklıkla kullanılan malzemelerin başında gelir.

Boya sanayisinde sıklıkla kullanılan demir oksit pigmentler renk verici özelliği ile etkin bir kullanım sunar. Genel olarak demir oksit iki farklı şekilde kullanıma sunulur. Buna göre, demir oksitler doğal ve sentetik pigment olarak iki şekilde karşınıza çıkar. Tercih ettiğiniz demir oksit türüne bağlı olarak renk içerikleri değişiklik gösterebilir.

Doğal yapıdaki demir oksit pigmentleri okr, ombra, siyena ve kırmızı şeklinde kullanıma sunulur. Demir oksitler gruplandırılırken kullanım alanına ve uyum sağlayacağı işlemlere göre ayrılır. Demir oksitin içeriğine bağlı olarak renk değişimleri ve kimyasal yapıda bazı değişiklikler ortaya çıkabilir.

Genel olarak okr pigmentleri sarıdan kırmızıya geçen renk tonlarına sahiptir. Ombra pigmentleri koyu kahverengi tonlarından başlayarak açılma ile devam eder. Siyena ise sarıdan turuncuya doğru değişen renk tonları ile kullanıcı karşısına çıkar.

Demir oksit günlük hayatta pek çok alanda karşınıza çıkmaktadır. Başta boya sanayisi olmak üzere, çeşitli alanlarda demir oksit desteğine ihtiyaç duyulur. Genel olarak demir oksitin sıklıkla kullanıldığı alanlar şöyle sıralanabilir;

Boya

Seramik

Kauçuk Zemin

Kauçuk Parke

Beton Renklendirme

Kâğıt Sanayi

Balata

Taş Boyama

Demir Oksit Nasıl Alınır?

Boya ve yapı kimyasalları ile ön plana çıkan işlemlerde bazı maddelere ulaşmak kolay olmayabilir. Geniş bir yer kaplayan demir oksit ve bu malzemelerden biridir. Genel olarak demir oksit denildiğinde akla ilk gelen uygulama alanı boya sanayisi olmaktadır. Bunun yanı sıra, pek çok kimyasal işlemde demir oksit desteğine başvurulur.

Genel olarak demir oksit kullanımı ve kullanım sıklığı başta olmak üzere, birçok detaya göre ihtiyaç duyacağınız ürün miktarı değişiklik gösterir. Özellikle çoklu kullanımlar söz konusu olduğunda demir oksit ürünleri toplu bir şekilde almak isteyebilirsiniz.

Yüksek kalite ürün çeşitliliği ve tecrübesi ile Kimteks ihtiyacınız olan yapı ve boya kimyasalları ürünlerine kolayca ulaşmanızı sağlar. Kimteks’in geniş ulaşım ağı sayesinde aradığınız renk ve miktarda demir oksitleri hızlı bir şekilde alabilirsiniz.

Editör: TE Bilişim