Son yıllarda sporun önemi insanlar tarafından daha iyi anlaşılır oldu. Artan iş yükü, ağır çalışma şartları ve sağlıksız beslenme durumu sporun ve düzenli hareket etmenin önemini daha da artırdı. Fakat sağlığımıza dikkat etme amacı ile başlanan spor ve egzersizlerde en yüksek faydayı görebilmek için kullandığımız spor kıyafetlerinin özellikleri de çok önemlidir. Özellikle bayanlar için önemli olan bu kıyafetlerin başında sporcu sütyeni geliyor.

Günlük hayatta kullanılan sutyenlerle destekli sporcu sütyen arasında çok farklar vardır. Sporcu sütyeni alırken bazı özelliklerine dikkat edilmelidir. Yapılan spor esnasında göğüslerin desteklenmesi kendinizi rahat hissetmeniz bakımından çok önemlidir. Hem daha rahat hem de kendinizden emin olursunuz. Doğru beden olarak seçilmeyen destekli sporcu sütyen bedeni zedeleyebilir, göğüslerin acımasına, sırt ve omuz ağrılarına neden olabilir.

Destekli Sütyen Modelleri

Destekli bir sütyen alırken beden tercihini iyi yapmalısınız. Önemli olan hangi dolgulu sporcu sutyeninin göğüslerinizi daha iyi desteklediğidir. Küçük göğüslü kadınlar içi B kup ölçüsündeki destekli sporcu sütyen ideal olabilir. Sıkıştırma etkisi fazladır ve daha dolgulu görünmeyi sağlar. Daha büyük göğüslere sahipseniz DD kup sizin için uygun olacaktır. Daha da büyük göğüsler için DDD kup beden en iyi seçim olur. En iyi modeller için https://www.dagi.com.tr/sporcu-sutyeni-modelleri sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Editör: TE Bilişim