Sakin ve huzurlu bir yerde kafa dinleyip, tüm yılım yorgunluğunu atmak ve stresten uzak birkaç gün geçirmek isteyenlerin yolu Olimpos’ta buluşuyor. Yılın dört mevsimi tatil yapmak için en uygun yerlerden biri olan Olimpos; ilkbahar ve sonbahar aylarında kalabalıktan uzak, kuş seslerinin fonu renklendirdiği unutulmaz bir tatil deneyimi yaşamanızı sağlıyor. Sit alanı ilan edilmesi nedeniyle betonlaşmanın olmadığı Olimpos bu sayede doğal bir cennet olarak bakirliğini korumaya devam ediyor. Betonlaşma olmadığı için Olimpos bungalow konaklama bölgedeki en iyi alternatifler arasında yer alıyor. Ayrıca Olimpos havuzlu bungalow konaklamasını tercih edenler de bölgede kendi zevklerine hitap edecek alternatifler bulabiliyorlar. Huzur veren doğası ile Olimpos ister ailenizle ister arkadaşlarınızla ister kendi başınıza sakin ve keyifli bir tatilin adresi olarak ön plana çıkıyor.

Şehrin stresinden uzaklaşmak isteyenler Olimpos’un birbirinden güzel rotaları sayesinde doğa ile baş başa zaman geçirmenin tadını çıkarabiliyorlar. Ayrıca kaya tırmanış rotaları ile Olimpos dünyanın pek çok ülkesinde yaşayan tırmanış tutkunlarına da ev sahipliği yapıyor. Su altı dalış deneyimini yaşamak isteyenler, bu aktivite için son derece elverişli yeryüzü cennetinde profesyonel dalış ekipleri ile birlikte bu tutkularını keşfedebiliyorlar. Olimpos’ta mutlaka yapılması gereken aktiviteler arasında bölgenin el değmemiş doğasındaki dere yataklarını ve ormanların zorlu yollarını kapsayan adrenalin dolu ATV safari imkanı da yer alıyor. Yoga tutkunları Olimpos’un çam ve portakal ağaçlarının mis kokusu içerisinde bu aktivitenin de farklı bir boyutunu deneyimleyebiliyorlar.

Olimpos’taki Eviniz: Olympos Village Hotel

Olimpos’un muhteşem bir alanına konumlanmış olan Olympos Village Hotel; bungalow villa, aile bungalow villa, patili oda, havuz başı oda ve taş ev aile odası alternatifleri ile ziyaretçilerine kendilerini evlerinde hissedecekleri konforlu ve huzurlu bir tatil vadediyor. Çam ormanının ortasında konumlanmış olan Olympos Village Hotel, son derece yakınında bulunun Olympos plajına ulaşmak isteyen misafirleri için belirlenen saatlerde ücretsiz shuttle servisler düzenliyor. Olympos Village Hotel’in Finlandiya ağacından yapılan bungalov odaları ağaçların geçirilmiş olduğu özel işlemler sayesinde nefes alan bir özelliğe sahip bulunuyor. Zevkle dizayn edilmiş klimalı geniş odalar yüksek tavanları, geniş balkonları ve oturma alanları ile beğeni topluyor. Taş binada bulunan odalarda tavan penceresi bulunmasının yanı sıra havuz manzaralı odalar da huzur dolu anlara ev sahipliği yapıyor. Yemyeşil ağaçları, gökyüzünü ve gün batımını keyifle izleme imkanı veren Olympos Village Hotel hem lüks arayan hem doğayı seven misafirleri için mutlak huzuru garantiliyor.

Olympos Village tatillerini de can dostlarından ayrı geçirmek istemeyen misafirlerine Patili Oda Konsepti ile büyük bir avantaj sağlıyor. Patili oda konseptini tercih eden misafirler tatilleri boyunca kendilerini huzursuz hissetmeden sevimli dostları ile birlikte konaklama deneyimini paylaşabiliyorlar. Odada kalmaktan hoşlanmaya can dostlarını Olympos Village’in bahçesinde hazırlanmış geniş pet oyun alanlarına bırakabiliyor, onlar oyunlar oynayıp bahçenin tadını doya doya çıkarırlarken kendileri de hoşça vakit geçirebiliyorlar. Olympos Village Hotel; küçük ırk, orta ırk ve büyük ırk dahil olmak üzere misafirlerinin tüm can dostlarını ağırlamaktan büyük keyif alıyor.

Olympos’a Gelip Buraları Görmeden Gitmeyin

Dünyanın en güzel 10 yürüyüş yolundan biri olan 507 kilometre uzunluğundaki Likya yolu Antalya’dan Fethiye’ye uzanıyor. Gelidonya Feneri’ne ve Maden Koyu’na da yakın olan Likya yolu yürüyüş parkurları, büyüleyici orman ve deniz manzarası ile Olimpos’a gelenlerin mutlaka ziyaret etmesi gereken yerler arasında yer alıyor.

Olimpos’un eşsiz doğasında kendilerine huzur dolu bir tatil armağan etmek isteyenler Olympos - Çıralı plajından Akdeniz’in en güzel koyları ile buluşma keyfini yakalayabiliyorlar. Deniz kanosu ile Ceneviz Koyu’na doğru kürek çekebiliyor, yüzme ve mağara gezintileri ile deniz yolculuklarını çok daha keyifli bir hale getirebiliyorlar. Sazak Koyu’nda ve Ceneviz Koyu’nda verdikleri küçük molalar ile tüm kış boyunca enerjilerini artıracak özel anları biriktirebiliyorlar.

Olympos plajına giderken Antik Likya medeniyetinin en önemli şehirlerinden olan antik kentin içerisinde geçiliyor. Sahile giden yol boyunca ilerlenirken sağ taraftaki patikalarda antik tiyatro ile mezarlık, sol taraftaki patikalarda da mozaik yapı, kral mezarları ve birçok tarihi yapı keşfedilebiliyor.

Çıralı’nın 230 metre yukarısında bulunan ve doğal ateş kaynağına sahip olan tepe mitolojide Chimera olarak adlandırılıyor. Yüz yıllardır sönmeden yanan doğal ateşlerle çevrili bu mistik ortamı görmek Olimpos’u ziyaret edenlerin yaşayabileceği en keyifli deneyimler arasında yer alıyor.

Olympos sahilini paylaşan iki yerleşim yerinden biri olan Çıralı, nesli tükenmekte olan Caretta Caretta kaplumbağalarının yuvalama yeri olması nedeniyle koruma altında bulunuyor. Sahilin hemen ardında bulunan köy dağınık yerleşime sahip olup narenciye ve meyve ağaçları ile büyüleyici bir görüntü oluşturuyor.

Editör: TE Bilişim