Estetik iletişimde önemli bir yere sahip. Özellikle ilk görüşmede insanın dış güzelliğine bakılarak hareket edildiğini düşünüldüğünde estetiğe çok fazla önem verildiğini fark edebilirsiniz. Bunun için özellikle bayanların makyajlarına gerekli özeni göstermesi gerekiyor. Makyaj için tercih edilen ürünlerin ise cilde doğrudan temas ettiğinden dolayı kalitesine dikkat edilerek seçilmesi şart. Makyaj doğru urun ve doğru teknik uygulanmaması halinde bırakın insanı güzelleştirmeyi güzelliğini de gölgede bırakan sonuçları ortaya çıkardığını biliyoruz. Bunun için makyaj urunu seçerken öncelik size neyin yakışıp neyin yakışmadığını bileniz gerekiyor. Bunu aynen kıyafetleriniz gibi düşünebilirsiniz. Doğru makyajı yapabilmeniz için önce cildinizde uygun zemini hazırlamanız gerekiyor. Bu da ölu derilerden arındırmak anlamını taşıyor. Cildinizi ölü derilerden arındırdıktan sonra cildinize uygun olan bir nemlendirici kullanmanız şart. Bu sayede cildinizin makyaj sonrasında daha sağlıklı olmasını sağlayabilirsiniz. Özellikle göz makyajı çok önemlidir.

Göz Makyajı Nasıl Olmalı?

Gözünüze yapacağınız makyaj gideceğiniz yer, saat ve mevsime göre değişiklik gösterir. Örneğin günlük makyajınızda dumanlı göz, gece özel bir davete katılacaksanız buğulu göz makyajı tercih edebilirsiniz. Gölgeli göz makyajı diğer makyajlara göre daha zordur. Bunun için profesyonel bir destek almak daha mantıklı bir tercih olabilir. 

Dudak Makyajı Nasıl Olmalı?

Dudak makyajı denildiğinde ilk akla gelen ruj olur. Hem çabuk hem kolay uygulanıyor olması ve bırakmış olduğu etki ruju makyajda öne çıkarırken dikkat etmeniz gereken önemli nokta dudağınızın yapısına uygun olmasıdır. Kadınlar dudak makyajı yaparken dolgun, baştan çıkaran ve mükemmel dudakları olsun isterler. Bunun içinde aşağıda bahsedeceğimiz konulara dikkat edilmesi önemlidir.

Dudak kalemi dudağın hatlarının belirginleşmesini sağlar. Her ne kadar şu dönemlerde kalem demode görülüyor olsa da çok işe yaradığı her zaman kabul edilmiştir.

Dudaklarınızı olduğundan fazla dolgun göstermek istiyorsanız o zaman parlak renkleri tercih etmeniz gerekiyor.

Dudaklarınızda kullanacağınız parlatıcılar dudak makyajınızın daha kalıcı olmasını sağlayacaktır.

Ruj sürerken fırça kullanırsanız dudağınızın her yerini eşit miktarda boyarsınız.

Son olarak gelelim asıl önemli konuya. Makyaj ürünleri seçerken mutlaka bildiğiniz ve kalitesine inandığınız alışveriş sitelerini tercih etmelisiniz. https://www.dermoailem.com/ makyajına önem veren bayanlar için kaliteli ürünleri en cazip fiyatlarla sunar.

Editör: TE Bilişim