Her mevsimde farklı bakım ürünlerine ihtiyaç duyan saçlarımız aslında bizden tek bir şey istiyor; nem. Ama bu öyle ayarlanmalı ki fazla olursa yağlı ve pis bir görünüm elde edilir. Az olursa da saçın yapısı bozulmamalı kepek ve kırılmalar olur. Bu yüzden saç diplerinin kendi doğal ortamı bozulmamalıdır. Yazın güneşten ve sıcaktan, kışın ise soğuk ve rüzgardan kaçınılmalıdır.

Birbirinden farklı saç bakım ürünleri her saç için farklıdır. Size uygun olanları seçin.

 Yağlı Saçlar

 Birçok insanın problemi yağlı saçlardır. Bu sorunlar doğru ürün ve doğru ürünün kullanılmasıyla geçer. Birkaç ürün tavsiyesine bakarsak; yağlı saçları çözüme kavuşturan en bilinen marka şüphesiz elidordur. Özellikle kuru şampuan serisiyle saçlarınızı her gün yıkamamayı ve oranın doğal dengesini korumayı hedefliyor. ''Saçlarına hayat gelsin '' mottosuyla hazırlanan elidor şampuanlarını deneyebilirsiniz. Bunun yanında head shoulders ürünleri başarılı bir marka haline geldi.

 Yıpranmış Saçlar

Yıpranmış saçlar denilince de herkesin ağzında aynı marka; Kerastase.

Kerastase özellikle maskeleriyle tanınan ve yıpranmış saçları anında onaran bir marka. Eğer bitkisel özlü bir şeyler arıyorsanız Elseve mucizevi yağ serisini deneyebilirsiniz. Durulanmayan bir bakım ürünü olan Bumble and Bumble Repair Blow Dry aynı zamanda ısıya karşı bir koruma da sağlar. Tresemmé Split Remedy Split End Sealing Serum, onarıcı bir serumdur ve saçlardaki kırıkları azaltmayı vaadeder. Alterna Bamboo Smooth Pure Kendi Oil Treatment Oil içindeki bambu özleri sayesinde saçı yumuşatır ve kırıkları yok eder. Kerstase ve diğer tüm orijinal dünya markalarına Sacadair.com sitesinden erişebilirsiniz.

 Boyalı Saçlar

Boyalı saçın akmasını engellemek istiyorsanız saçlarınızı daha az yıkayın. Eğer bu yüzden yağlanıyorsa da kuru şampuan kullanabilirsiniz. Sıcak sudan uzak durun. Mutlaka saç kremi kullanın. Hatta şampuan ve saç kremi birlikteliğine önem verin. Marrakesh Original Shampoo ve Conditioner, serisi saç rengini korur ve güçlendirir. Marrakesh X, durulanmayan bir bakım kremidir. Bu sayede saçlarınızı koruma altına alabilirsiniz. Özellikle kızıl tonlarında boyadıysanız Marrakesh Argan Oil Light kullanmalısınız. Kızıl tonları çabuk akar. Bu ürün uzun süreli bir boya kullanımına uygundur. Aynı zamanda saçı nemlendirerek yumşatmaya yardımcı olacak bir bakım maskesidir.

Editör: TE Bilişim