Mobilya sektörünün önde gelen firması Doğtaş Kelebek; T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından verilen tasarım desteklerinden faydalanacak firmalardan biri oldu. Kuruluş tarihi 1972 olan şirket, başvuru yapan yüzlerce firma arasında Tasarım Merkezi Belgesi alarak, desteğe hak kazanan 72. firma olarak yer alıyor.

Doğtaş Kelebek, katma değeri yüksek tasarımların oluşturulması ve korunması, ülkemizdeki tasarım ve tasarımcıların dünya ile rekabet edebilir hale getirilmesi amacıyla T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından verilen tasarım teşviklerinden faydalanacak.

Bakanlığın onayıyla Tasarım Merkezi olan Doğtaş Kelebek Mobilya’nın almış olduğu teşvik kapsamında; gelir vergisi stopaj teşviki, sigorta prim desteği, Tasarım Merkezi Kurumlar ek indirimi, damga vergisi istisnası, gümrük vergisi teşviki yer alıyor.

Ersin Serbes: “Tasarım öncelikli konumuz”

“Tasarım ve trendler konusunda öncülük etmek, müşterilerimizle bir araya geldiğimiz tüm temas noktalarımızda onlara iyi bir deneyim sunmak bizim öncelikli konumuz” diyen Doğtaş Kelebek CEO’su Ersin Serbes şunları söyledi:

 “Uzun yıllardır tasarıma verdiğimiz önem, gerçekleştirdiğimiz yatırımlar ve bu alanda gelişmeye yönelik attığımız adımlarla sektörde önemli bir yer edindik. Geçtiğimiz aylarda Tasarım Merkezi olarak faaliyet göstermek amacıyla T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na başvuruda bulunmuştuk. Başvuru yapan yüzlerce firma arasında 72. sıradan başvurumuzun kabul edildiğini öğrendik. Sektöre katkılarımız ve bu alandaki yatırımlarımız devam edecek.”

Editör: TE Bilişim