Geçmişten günümüze asimile olmadan gelen ürünler arasında yer almakta olan dolma kalem, içerisinde mürekkep haznesi barındıran bir ürün niteliğindedir. Bu hazne içerisine doldurulan mürekkep sonrasında yazma işlemini gerçekleştirmekte olan bu kalem, uç kısmı ve mürekkebi uca ileten bir kanaldan oluşmaktadır. Bu kanalın kalem ile orantılı boyutlarda olması kalemin yazma kalitesi ile doğrudan alakalıdır. Kullanım sürelerinin oldukça uzun olması ve yazma kalitesinin şıklığı sebebi ile sıklıkla tercih edilmekte olan bu kalemler günümüzde de birçok alanda yer almaktadır.

Dolma Kalem Modelleri

Farklı tasarımlar ile üretilmekte olan dolma kalem, çoğunlukla üst mertebedeki kişiler tarafından sıklıkla kullanılmakta olan bir kalem türü olarak bilinmektedir. Kullanım alanı genişledikçe giderek çeşitlenen bu kalemler uç ölçülerine göre de değişkenlik göstermektedir. Görselinde nostaljiyi ve modernliği bir arada bulunduran bu kalem türleri şimdilerde farklı renk seçenekleri ile de üretilmektedir.

Dolma Kalem Nasıl Doldurulur?

İçerisine mürekkep doldurulması sonucunda yazma özelliği kazanabilen dolma kalem ürünleri, çoğunlukla kartuşlu olarak üretilmekte ve dolu kartuş boşu ile değiştirilmektedir. Tüm kalem modelleri için https://www.guvensanat.com/dolma-kalemler sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Editör: TE Bilişim