Kış aylarında satışlarının durma noktasına gelen dondurma işletmecileri, sektörün yeniden hareketlenmesi için yaz aylarını dört gözle bekliyor.

Yaz aylarının vazgeçilmez tatlılarından olan dondurma, genellikle kış aylarında tezgahlardan kalkıyor. Dondurma işletmecileri ise, bu dönemde yaşanan maddi zararı diğer tatlı çeşitlerinin satışları ile kapatmaya çalışıyorlar.

"Yaz aylarını dört gözle bekliyoruz"

Eskişehir’de yaklaşık 24 yıldır dondurma dükkanı işleten Ramazan Kuş, işletmelerini dondurma üzerine temellendirdiklerini ve her sene olduğu gibi bu kış döneminde de maddi açıdan sıkıntılar yaşadıklarını dile getirdi. Dondurma işletmecilerinin yaz aylarını dört gözle beklediğini ifade eden Kuş, "Bizim işimiz dondurma. Dondurma da yaz aylarının bir tatlısı. Kış döneminde satışlar doğal olarak durma noktasına geliyor. Çoğu işletme dondurmayı tezgahlarından kaldırıyor. Biz 12 ay dondurma satıyoruz ama tabii ki ayda yılda bir alan oluyor. Kış ayları bizim için gerçekten çok zor geçiyor. Dondurmanın maddi zararını örtebilmek için çeşitli tatlı satışları yapmaya başlıyoruz. O da müşterilerimizin ayakları bizi unutmasın diye. Yaz aylarını dört gözle bekliyoruz diyebilirim. Bu tüm dondurma işletmeleri için böyle" şeklinde konuştu.

"1 Nisan’da dondurmalar tezgaha iner"

Eskişehir’deki dondurmacıların, genellikle 1 Nisan’dan sonra dondurma satışlarına yeniden başladığını belirten Ramazan Kuş, konuyla ilgili şunları kaydetti:

"Eskişehir’i baz alırsak, buradaki dondurmacıların, dondurmalarını tezgaha indirme tarihi genellikle 1 Nisan’dır. O tarihten sonra, kar da yağsa yağmur da yağsa dondurma satışları rafa kalkmaz. Martın ortalarından itibaren de bazı işletmelerde dondurma satışları başlar ama genellikle bilinen tarih 1 Nisan’dır. Biz de dört gözle havaların ısınması ve sektörün hareketlenmesini bekliyoruz. İnşallah bu yaz ayında, zorlu geçen kış dönemini telafi edeceğiz."

Editör: TE Bilişim