Not: Diğer fotolara galeriden ulaşabilirsiniz

Son dönemde kokulu taştan yapılan süs eşyaları ve hediyelik eşyalar oldukça popüler. Özellikle kına, düğün, doğum günü, bebek mevlüdü gibi özel günlerde dağıtılan kokulu taşlardan yapan Ayşegül Malgaz, bu işi severek yaptığını söyledi.

Kokulu taş yapmaya kısa süre önce başladığını ancak yaparken çok zevk aldığını söyleyen Malgaz, “Ben zaten seramik bölümü mezunuyum. Okuduğum bölümle de ilgili bir iş yapıyorum. Kokulu taşları kalıplara koymak, kurumasını beklemek, daha sonra ise onları boyamak ve süslemek beni çok mutlu ediyor. Bu zevkimi artık bir gelire de dönüştürdüm. Dışarıdan siparişler alarak da yapmaya başladım” dedi.

Yapım aşaması hakkında da konuşan Malgaz, kokulu taşın yapımında malzemenin de önemli olduğunu belirtti. Malgaz, “Kokulu taş karışımını kalıplara koymak her bir obje için büyüklüğüne göre yarım saat ile 1 saat arasında değişiyor. Hava sıcaklığına göre kalıpta kuruma süresi 2-3 gün sürüyor. Daha sonra ise objeleri kalıptan çıkararak boyama ve süsleme işlemlerini yapıyorum” dedi.

Malgaz, özel günlerde dağıtılan hediyelik objeler dışında, mumluk, kapı süsü, çocuk odaları için isimli çeçeveler gibi pek çok ürün seçeneğinin olduğunu da belirtti.

Satışlarını “hazelinkokuludüşleri” isimli instagram sayfasından yaptığını söyleyen Malgaz, kına, düğün, bebek mevlüdü gibi özel günler için toplu sipariş de aldığını da sözlerine ekledi.

sipariş İçin:

0506 839 15 39-       

05546002897

Editör: TE Bilişim