Sağlıklı bir yaşam için kilo dengesi çok önemlidir. Aşırı kilo ve obezite eklem ağrılarına,sırt ağrılarına, nefes darlığına ve yapılan fiziksel hareketlerde zorluğa sebep olmaktadır. Bu nedenle kilo dengesini her zaman korumamız gerekmektedir. Kilo vermek için ilk adım sağlıklı ve dengeli beslenmekten geçer. Bunun yanında çeşitli smoothie ve bitki çayları da  vermenize yardımcı olacaktır. Beslenme uzmanı Pierre Dukan, tamamen doğal formülle diyetlerinizin yanında güvenle tüketebileceğiniz Dukan Birasını ortaya çıkarmıştır.

Dukan Birası Tarifi

  • 750 ml su
  • 2 tatlı kaşığı yeşil çay
  • Yarım limon suyu
  • 1 şişe doğal maden suyu

İlk olarak 750 ml suyu kaynatıyoruz ve yeşil çayı ekleyerek demlemeye bırakıyoruz. Hazırladığımız çay soğuduktan sonra içerisine yarım limon suyunu ve 1 şişe doğal maden suyunu ekleyerek buzdolabına koyuyoruz. 1 gün buzdolabında bekledikten sonra belirli aralıklarla tüketebilirsiniz. Ancak hazırladığınız karışımı gün içerisinde bitirerek etkili bir sonuç için her gün yenisini hazırlamanız gerekmektedir.

Bu karışım poşet yeşilçay ile yapılabilmesinin yanında kurutulmuş bitki hali ile hazırlandığında daha etkili olacaktır.

Dukan Birası Faydaları

Dukan birası kilo vermenin yanı sıra karaciğeri temizler ve olağan görevlerini daha iyi yerine getirmesinde katkıda bulunur. Vücuttaki ödemi atmaya yardımcı olur, bağırsaklara etki ederek metabolizmayı hızlandırır ve günlük sıvı miktarına katkı sağlamanızda etkilidir.

Dukan Birası Hangi Aralıklarla İçilmeli ?

Dukan birasının belirli aralıklarla kullanılması önerilir. 15 gün boyunca düzenli olarak tükettikten sonra 5 gün ara vermelisiniz. Ardından bir 15 gün daha tüketerek 15 gün ara vermelisiniz. Bu aralıklı uygulama Dukan birasına bağışıklık kazanmanızı sağlayacak aynı zamanda ara verdiğiniz süreçte Dukan birasının etkisini kaybetmemesini sağlayacaktır. Bu uygulama ardından ödem atma sürecinin daha etkili olduğunu farkedeceksiniz.

Bunun gibi daha birçok güncel konuya ait uzman görüşleri, röportajlar ve haberlere Hayatım Sağlık sitesi üzerinden ulaşabilirsiniz. Siz de merak ettiğiniz sorulara yanıt bulabilmek için hayatımsağlık.com’u ziyaret edebilirsiniz.

Editör: TE Bilişim