E-ticaret’e yeni adım atacak olanların en fazla merak ettiği soruların başında “Hangi e-ticaret paketi ile başlamalıyım?” geliyor. En baştan söyleyelim; bu sorunun tek bir cevabı yok. E-ticaret sitesini yönetecek kişinin teknik bilgi seviyesine, firmanızın maddi olanaklarına, satışını yapmayı planladığınız ürün sayısına gibi bir çok kritere göre bu cevap değişebiliyor.

Bu sebeple biz size hangi paketi tercih edeceğinizi söylemek yerine alternatif yazılımları karşılaştıracağız.

Hazır e-ticaret paketleri, diğer bir ifadeyle ücretli paketler, birçok hizmeti aynı anda tek bir kanaldan sunduğu için e-ticaret site tecrübesi olmayan kişiler için oldukça ideal ve kullanışlıdır. E-ticaret sitesi için altyapı paketlerini seçtiğinizde, altyapı ve bu altyapının çalışmasıyla ilgili herhangi bir çalışma yapmanız gerekmeyecektir.

Paket kapsamında hazır temalardan seçip ürünlerinizi sitenize ekler ve sonrasında da odağınızı internet üzerinden satışlarınızı artıracak çalışmalara verebilirsiniz.

Ücretsiz açık kaynak kod kullanılan e-ticaret yazılımlarında teknik destek alabilmek mümkün değilken, hazır e-ticaret altyapı sistemi paketleri ile her sorun daha hızlı bir şekilde çözülebilmektedir.

Sitenizi kurduktan sonra satışlarınıza odaklanmak istiyorsanız ücretli yazılımları tercih ederek, site yönetiminin herhangi bir aşamasında karşılaşabileceğiniz sorunları paketi satın aldığınız firmadan alacağınız teknik destek ile çözebilirsiniz.

Açık kaynak diye adlandırılan ücretsiz yazılımların avantajı ise ücretsiz olmalarıdır. Eğer yazılım tecrübeniz varsa ve hazır yazılımları kendiniz kurup güncelleyebilecekseniz, ücretsiz yazılımlar tercih edebilirsiniz.

Açık kaynak yazılımlara örnek olarak WordPress - WooCommerce ve Magento’yu gösterebiliriz. Açık kaynak kodlu ücretsiz e-ticaret yazılımlarının en büyük problemi, yazılımla ilgili bir sorunla karşılaşan site sahiplerinin karşılarında bir yetkili bulamamasıdır. Bu durumda teknik aksaklıklarla site sahipleri ilgilenmek zorunda kalmaktadır.

WOOCOMMERCE

WooCommerce, eticaret yapmak isteyenlerin online satış yapmasına yardımcı olan ücretsiz bir WordPress eklentisidir. Ücretsiz ve gelişmiş özelliklere sahip olması avantajları arasındadır. Eğer teknik bilginiz yeterli değilse, gelişmiş özellikleri kullanmakta zorlanabilirsiniz.

MAGENTO

Magento, PHP ve MySQL altyapısını kullanan bir e-ticaret yazılımıdır. Magento Community Edition, Magento Go ve Magento Enterprise Edition olmak üzere 3 adet versiyona sahip olan Magento’da Magento Community Edition ücretsiz bir yazılımdır.

OPENCART

PHP ve MYSQL altyapısını kullanan bir e-ticaret platformu olan Opencart, ücretsizdir. Açık kaynak kodlu bir platform olan Opencart ücretli ve ücretsiz eklentilerle geliştirilebilmektedir. Opencart kurulumu için gereken; Linux işletim sistemi üzerinde çalışan bir ağ sağlayıcısı ya da sunucu hizmetine sahip olmaktır. Opencart’ın resmi web sitesinden dosyalar indirildikten sonra hosting hesabına bağlanarak, veri tabanı oluşturulmalıdır. Kullanıcı adı ve şifre girişinin ardından Opencart’a ait lisans sözleşmesi kabul edilmeli ve kurulum tamamlanmalıdır.

PRESTASHOP

Ücretsiz bir e-ticaret yazılımı olan PrestaShop, Php ve MySQL altyapısını kullanmaktadır. Tema ve eklenti geliştirilmesi yapılabilen PrestaShop, kolay bir kuruluma sahiptir. Yönetici paneli karmaşık olan PrestaShop kurulumu da zordur.

NOPCOMMERCE

Asp, .Net ve MS SQL ile geliştirilmiş olan nopCommerce e-ticaret yazılımı, tema ve eklenti desteği sunmaktadır.

Teknik Bilginiz Fazla Değilse Ücretli Paketleri Tercih Edin

Ücretsiz yazılımlarının avantajları olmakla birlikte, bu avantajlardan faydalanabilmek için, kullanacağınız yazılıma yönetecek ve güncelleyecek bilginiz yoksa, işiniz çok zorlaşır ve ürün satışı yerine yazılımla uğraşır hale gelebilirsiniz.

Tavsiye edeceğimiz hazır e-ticaret paketlerinin başında IdeaSoft paketleri geliyor.

2005 yılından bu yana web ve mobil tabanlı yazılım çözümleri sunan e-ticaret altyapı sağlayıcısı IdeaSoft, her ölçekten girişimin iş hedeflerini gerçekleştirme sürecinde rekabet güçlerini artıracak, katma değer oluşturacak, kaliteli projeler ve çözümler üretiyor.

IdeaSoft E-Ticaret Paketlerinin Avantajları

  • Teknik bilgi olmadan site kurulumu kolayca yapılabilir
  • Standart paket özellikleri eticarete başlamak için tüm ihtiyaçlarınıza cevap verir
  • SEO konusunda gelişmiş altyapısı vardır
  • Girişimciler sadece IdeaSoft’a özel, anında sanal POS, abonelik modülü, indirimli kargo anlaşmaları gibi avantajlardan yararlanır.
  • Ürün, kategori ve marka yönetimi, iyzico, iPara, hepsipay, PayU, ParamPOS gibi online ödeme sistem sağlayıcılarının sistemlerini kullanma avantajları vardır.
  • Online fatura yönetimi, Facebook ve Instagram’da mağaza açma modülleri yer almaktadır.
  • Gittigidiyor, Hepsiburada ve N11 entegrasyonu sunmaktadır
  • E-Ticaret Çözüm Merkezi hizmeti vardır. Böylece teknik destek almak isteyen IdeaSoft müşterileri e-ticaret sektöründe ihtiyaç duyabilecekleri tüm hizmetleri zaman kaybetmeden ilgili teknik ekipten alabilirler.

Eğer siz de e-ticaret sitesi kurmak istiyorsanız, IdeaSoft sayfasını inceleyebilir, e ticaret sitesi fiyatları hakkında bilgi alabilir ve dilerseniz 15 günlük demo talebinde bulunarak girişiminizin ihtiyacına uygun bir çözümle e-ticarete başlayabilirsiniz.

Editör: TE Bilişim