İngilizcede ki karşıtı ‘’element facede’’ ya da ‘’ unitized curtain wall’’ biçiminde olan sistem, sistemidir.

  Panel Cephe Nedir?

 , camların çıtası vasıtasıyla sabitlenen sistemdir. Alüminyum cephe sistemi ile yapılan bina kabuğunun modüler teknikle meydana getirilir. Modüllerin tüm parçalarının kontrol edilmesi endüstriyel alanda (off-site) hazır ürün haline getirilip, şantiyelerde (on-site) montajlanır.

 Alüminyum cephe sistemlerinin tasarlanmasında yeni sayılmayan fakat geniş çevrede tercih edilen çubuk sistemlerinin yerine yüksek katlı konutlarda kullanılan bir yöntemdir. sistemlerinde yatay ve düşey profillerden meydana gelmiş ızgaralar ilk olarak konutlara ankre edilemez. Bundan ziyade genelde kat aralıkları, yatayda birkaç yatay olan kısımları geçecek uzaklıkta bir panel yatay ve düşey profillerinde oluşturduğu cam, kompozit profili de içerecek şekilde endüstriyel ortamlarda üretilir. Kullanılacak yerlere montaj işlemi bu şekilde hazır yapılır.

 Panel Cepheler Ne Gibi Avantajlar Sağlar?

 Üretimin her aşamasının fabrikalarda yapılan ve basit montaj olanağı oluşturan bu sistem modüler konsepti oluşturan bütünün parçasıdır. Bundan dolayı kalite ve işçilik açısından son derece kolaylığı vardır. Darbe alan camların, imalatlarında yanlışlık olan ürünler basit bir şekilde düzeltilir. Kat sayısı yüksek olan konutlarda hızlı montaj imkânı sağlar.

 Belirtilmesinde fayda vardır ki, panel cephelerde sadece alüminyum veya cam kullanılması gerekmez. Bütün cephe malzemeleri hazırlanan panele monte edilebilir. Panelin taşıyıcı strüktürü ekonomik olduğundan dolayı ahşap, çelik, demir gibi malzemeler de kullanılabilir.

 Diğer bir önemli ayrıntı da bu sistemin düşük maliyet ve işçilikle imal edileceği ve montajlanacağından ötürü kullanıldıktan sonra hata ile karşılaşılma olasılığı çok düşüktür. Zaten imalatında hata olan bir ürünün montaj işlemi yapılamaz.

 Uluslararası standartlara uygun olan panel cepheler, BIPV-Fotovoltaik sistemlerle ve güneş kırıcılarla kullanılabilir. Sert geçen iklim koşullarında dahi su geçirmezler.

 Panel Cephelerin Çeşitleri Nelerdir?

 Yukarıda bahsedildiği üzere bir çok faydası bulunan panel cephelerin kullanım yerine ve amacına göre çeşitleri şu şekilde sıralanabilir.

 Alüminyum Kapaklı Panel Cephe Sistemleri.

 Alüminyum Kasetli Panel Cephe Sistemleri.

 Alüminyum, Strüktürel Silikonlu Panel Cephe Sistemleri.

 Çift Yönlü (Two Side) Panel Cephe Sistemleri.

Editör: TE Bilişim