Kalsiyum açısından zenginliyle ön plana çıkan peynir, ülkemizde en çok tüketilen kahvaltılıklar arasında ilk sıralardadır. Lezzetli ve Doğal köy ürünleri olması sayesinde neredeyse her evde bulunan bu yiyecek, özellikle kahvaltı sofralarında eksik edilmemektedir.

Türkiye peynir konusunda son derece zengin bir ülkedir. Çeşitliliğin bol tutulması sayesinde her damak zevkine uygun peynir bulmak mümkündür. Ülkenin her bölgesine, yörenin özellikleriyle birleşerek hazırlanan birçok peynir çeşidi bulmak mümkündür buna en uygun lezzetlerden birisi ise Gravyer Peyniri olabilir. Zengin çeşitliliği sayesinde her zevke uygun ürün bulunabileceği gibi en lezzetli peynirde kişilere göre değişmektedir. Fakat hangi peyniri tercih ederseniz edin, en lezzetli haliyle tüketmek için doğal ve organik koşullar altında hazırlanan ürünleri tercih etmek gerekmektedir. Bu sayede seçtiğiniz peynirin en lezzetli halini tüketme imkanı elde edebilirsiniz. Organik ürünler lezzetli olduğu kadar sağlık açısından da oldukça önemlidir. Son zamanlarda sağlıklı olarak değerlendirilen ürünlerin önemi daha da artmıştır. Bu sebeple farklı yörelerin organik peynir çeşitleri de sofralarda daha sık yer almaya başladı. Ülkemizde en lezzetli peynir çeşitleri konusunda farklılık oldukça fazladır.

Öyle ki Kolot Peyniri, Ardahan kaşarı, Erzincan tulum peyniri, Karacabey mihaliç peyniri, Manyas loru, Balıkesir kelle peyniri, Konya’nın küflü peyniri gibi daha birçok peynir çeşidi bulunur. Bunlar yörenin damak zevkine uygun şekilde hazırlanmaktadır. Yöresel lezzetler olarak adlandırılan bu peynirler, ülkenin her yerinde tüketilmeye uygundur. Geniş çeşitliliğin ve üretimde geleneksel farklılıkların olması ürünün çok daha lezzetli olmasında başlıca etmenler arasındadır. Kahvaltı sofralarını çeşitlendirmek adına olmazsa olmaz besinler olarak değerlendirilen bu ürünleri doğal ve organik olanlardan yana tercih ederek faydalı özelliklerinden daha yoğun bir şekilde yararlanabilirsiniz. Kedine has lezzeti sayesinde büyük küçük herkesin tüketimine uygun olan bu ürünler özellikle çocukların kahvaltı tabaklarından eksik edilmemesi gerekmektedir. Çünkü ürünlerin kalsiyum ve protein açısından oldukça zengin olması çocukların kas ile kemik gelişimi açısından önemlidir. Kahvaltıların yanı sıra çeşitli yemeklerde de kullanarak, farklı lezzetler elde edilebilir. Mutfakta birçok alanda kullanılmaya uygun olan peynirler arasından en lezzetli olanı damak zevkinize göre seçebilirsiniz.

Editör: TE Bilişim