Endüstriyel mutfak, kafelerde, restoranlarda ve otel, kantin gibi işletmelerde kullanılan mutfağa verilen isimdir. Son teknoloji ile tasarlandığı için bu tarz büyük mekanlarda ihtiyaçları en iyi şekilde karşılamaya yardımcı olur. Bir mutfakta gereksinim duyulacak tüm donanımı içerisinde barındırır. Kullanışlı oldukları için hem çalışanların hem de müşterinin talebine uygun olacak şekilde imal edilir. Alanında uzman işletmeler için son derece gerekli bir mutfak türüdür.

Endüstriyel mutfak ve enjeksiyon makinası sayesinde daha az insan gücü ile daha çok iş yapmak mümkündür. Bu nedenle yemek şirketlerinde gerekli ve zorunlu olan bir mutfak tasarımıdır. Örnek vermek gerekirse kullanılan mikserler, bulaşık makinaları ve diğer aletler insan gücünün yetersiz kaldığı anlarda kendini gösterir.

Endüstriyel Mutfağın Getirdiği Avantajlar

Endüstriyel mutfak kullanıldığı alanlara pek çok avantajı da beraberinde getirir. Öncelikle daha az insan gücünün harcanmasını sağlar. Böylece personeller mutfakta harcayacakları zamanı başka işler ile uğraşarak geçirebilir. Mutfakta pişirilen ya da hazırlanan yiyeceklerin daha hızlı bir şekilde sunuma hazır olması sağlanır. Örnek vermek gerekirse evde kullanılan fırın ile endüstriyel mutfaklarda kullanılan fırınların pişirme hızı ve hacmi kesinlikle kıyaslanamaz.

Aynı zamanda ürünler bu mutfaklarda daima taze kalır. Dolapların ısıtma ve soğutma gücü farklı olduğu için günlerce hazırlanmış bir gıdayı ilk günkü gibi taze tutmak mümkündür. Endüstriyel mutfaklar klasik mutfaklara oranla daha kalitelidir. Dolayısı ile uzun yıllar boyu kusursuz bir şekilde kullanılabilir. Metal tasarımlara sahip olan bu mutfakların renk seçeneği bakımından klasik renk gridir. Temizliği de dolayısı ile oldukça kolaydır. Sadece nemli bez ile temizliği sağlanabilir.

Endüstriyel Mutfak Boyutları ve Tasarımları

Endüstriyel mutfakların boyutları mekâna göre seçilir. Öncelikle restoran gibi işletmelerin mutfak ölçüsü alınarak ona göre tasarım yapılır. Tasarımları genelde klasiktir ancak birkaç ayrıcalık ile farkındalık yaratmak mümkündür. Ölçüsü ve tasarımı ne olursa olsun işletmede rahatlıkla kullanılacak ebatlara sahiptir.

Endüstriyel mutfak fiyatları da taşıdığı özelliklere göre farklılık gösterir. Bunun için güvenilir firmaların tercih edilmesi gerekir. Sizler de https://www.sanayiden.com/endustriyel-mutfak  sitesinden endüstriyel mutfak ürünlerine ulaşarak kolayca sipariş verebilirsiniz.

Editör: TE Bilişim