Kayıt yaptıran bir çok öğrenci, konaklama için yurt ya da apart bakmaktadır. Eskişehir öğrenciler şehri olmasından dolayı, apart bakımından kendinizi oldukça şanslı hissedebilirsiniz. Zira hem erkek hem de bayan apart sayısı oldukça fazla diyebiliriz. Tabi fazla olması kalite açısından bir çok apartın aynı olduğu anlamına gelmez.

Erkek öğrenciler genellikle kayıt sonrası, ev tutma gibi seçenekleri değerlendirirken, kız öğrenciler genellikle bayan apartları tercih etmektedir. Tabi bu tercihte velilerin görüşleri de oldukça önemli. Eskişehir kız apart sayısı, erkek apartlarına göre daha fazladır. Bu durum tamamen talep çerçevesinde oluşmuştur.

Eskişehir’de Apart Seçimi

Karşınızda seçenek çok olduğu için kararsız kalmanız muhtemel. Tabi apart seçiminde öncelikle Google yorumlarını incelemeniz gerekiyor. Tabi Google yorumları tek başına yeterli değil. Bunun yanında apartları tek tek ziyaret edip, odaların durumunu kontrol etmelisiniz. Tek kişilik bayan apart ya da 2-3-4 kişilik odalar gibi seçeneklerde sizi bekliyor olacak. Bir odada kaç kişi kaldığınız her ne kadar önemli olsa da, öncelikle odanın genişliği ve sizlere sunulan imkanlar önemlidir. Odaya ait mutak, banyo ve tuvalet bulunması seçeceğiniz apartı ayrıcalıklı yapacaktır.

2021 yılı için, bir çok apart hazırlıklarını tamamlamış ve öğrencilerini bekliyor. Apart seçiminde en doğru kararı verebilmek için, o apartın kaç yıllık olduğunu da kontrol etmelisiniz. Yapılan olumsuz yorumlardan dolayı her yıl tabelasını değiştiren apart yerine, köklü olan kurumları tercih etmeniz, doğru karar vermenizde yardımcı olacaktır.

Editör: TE Bilişim