2014 yılından bu yana kuyumculuk mağazasını açan Eskişehir Kuyumculuk, tektaş ve beştaş pırlanta yüzük ve alyans üretim atölyesi ile fark yarattı.

Pırlanta ustaları tarafından hazırlanan tektaş ve beştaş pırlantaları böylece çok daha uygun fiyatlarla müşterileriyle buluşturabildiklerini anlatan Eskişehir Kuyumculuk ve Mücevherat Müdürü Emre Öztürk, şimdi de bileklik ve küpe üretimine başladıklarını aktardı. Öztürk şöyle konuştu: “Öncelikle pırlanta tektaş ve beştaş üretiyoruz, alyanslarımızı da kendimiz yapıyoruz, tektaş ve beştaş yüzüklerimizin taşlarını yurtdışından alarak, burada kendimiz işliyoruz, burada dökümünü yaparak, yüzüklerimizi üretiyoruz, Şimdi bileklik ve küpe de yapmaya başladık, tektaş ürünlerimizde işçiliği kendimiz yaptığımız için üretim burada olduğu için fiyatlarımız da daha uygun oluyor, böylece ürünlerimize olan talep de artıyor” şeklinde konuştu.

PIRLANTADA BUNLARA DİKKAT

Pırlantada kullanılan altının ayarının yüksek olmasına da özen gösterdiklerini belirten Emre Öztürk, “Tektaş ve beştaş yüzüklerimizde en düşük 18 ayar altın kullanıyoruz, bu maliyeti etkiliyor ancak işçiliği kendimiz yaptığımız için maliyet yine daha uygun oluyor” diye konuştu. Pırlanta seçimini yurtdışında kendilerinin yaptığını aktaran Öztürk, “Seçtiğimiz taşların beyazlıklarına, pürüzsüz olmalarına çok önem veriyoruz. D, E, F grubunun altında renkler bizde yoktur. Taşlarımızın berraklığı ve renksiz olmasına dikkat ediyoruz. Ürettiğimiz tektaş yüzükleri daha sonra İstanbul’da sertifikalandırıyoruz, tüm yüzüklerimiz uluslararası sertifikalıdır, böylece müşterilerimizin ürünlerimizi güvenle almalarını sağlamış oluyoruz” ifadelerini kullandı.

5 BİN ÇEŞİT

Tektaş ve alyans grubunda çok iyi olduklarını belirten Öztürk, “Bu grupta; 5 bine yakın modelimiz var, en çok tercih edilen 25-30 model var” dedi. Geçen seneden bu yana klasik alyansların yeniden ortaya çıktığını ve çok revaçta olduğunu dile getiren Emre Öztürk anneannelerimizin taktığı ince alyanslar yine moda oldu, bunda altın fiyatlarının yükselmesinin de rolü var” şeklinde konuştu.

AYNI FİYATTAN SATABİLİYORLAR

Kış aylarında pırlanta satışlarının arttığını ifade eden Öztürk, “Evlilik teklifleri genelde yıl sonunda oluyor, Mart ayı gibi tektaş satışları daha da artıyor” dedi. Müşterilerinin, Eskişehir kuyumculuktan aldıkları pırlanta tektaş yüzükleri aynı fiyattan satarak, taş büyütebildiklerini aktaran Öztürk, böylece kişiler zarar etmeden gönül rahatlığı ile tektaş yüzüklerini büyütebiliyorlar” diye konuştu.

PIRLANTA HER KOŞULA KULLANILABİLİR

Tektaş yüzüklerin kullanımı hakkında da bilgi veren Öztürk, “Pırlanta her koşulda kullanılabilir, ıslanmasında sorun olmaz, sadece altının renginde kişinin kullandığı kimyasallardan kaynaklı değişiklikler olabilir, buna dikkat edilmeli. Biz zaten pırlantaları yıllık bakıma alıyoruz, müşterilerimize mesaj atıyoruz; pırlantanızın bakım zamanı gelmiştir diye, ücretsiz olarak pırlantaların bakımını yapıyoruz. Elmas grubu ürünler ise; günlük kullanılmamalı, bu yüzüler ıslandığı zaman taş düşer ve bulunması da çok zordur, elmas takılar günlük kullanıma uygun değil bu nedenle, özel günlerde takılmalıdır” ifadelerini kullandı.

Tektaş yüzüklerde fiyat sınırının olmadığın belirten Öztürk, “En uygun olanlar 1500 lira civarında üst sınırda ise son yok, ortalama 3.500 ile 5000 liraya güzel bir ürün almak olanaklı” dedi.

ÖZEL TASARIM DA MÜMKÜN

Müşterilerin özel isteklerini de geri çevirmediklerini sözlerine ekleyen Eskişehir Kuyumculuk Mağaza Müdürü Öztürk, “ Müşterilerimizin istedikleri ürünleri tasarlayabiliyoruz, çok iyi ustalarımız var, bunun için özel bir kalıp gerekiyor ve bunun yapılması ve dökülmesi de maliyeti yükseltiyor ama özel bir tasarım isteyenler bu maliyeti de göze alıyor, zaten sonrasında hazırladığımız kalıbı da onlara veriyoruz” diye konuştu.

YENİ KAMPANYA YAKINDA…

  1. bir kampanyaya başlayacaklarının da haberini veren Eskişehir Kuyumculuk Müdürü Emre Öztürk, “Bu kampanyamıza özel tektaşlı pırlantalı 15-20 model yaptık, şık kolyeler olacak, bunları uygun fiyatlarla Eskişehirlilerle buluşturacağız” dedi.

Editör: TE Bilişim