Turizm işletmecisi Ercan Akmeşe, Eskişehir turizmindeki son durum hakkında bilgi verdi.  Eskişehir’de turizm hareketliliğinin gurbetçiler ve özellikle günübirlik turlardan kaynaklandığını söyleyen Akmeşe, az da olsa konaklamalı turlara da rağbetin olduğunu ifade etti. Gurbetçilerin Eskişehir turizmine katkısından söz eden Akmeşe, “Eskişehirli gurbetçilerimiz kendi ülkelerinde ve şehirlerinde tatillerini geçirmek, burada rezervasyon yaptırmak istiyorlar. Bu bizim için mutluluk verici bir durum. Gurbetçilerin şehrimize talepleri oldukça yoğun” dedi.

Otellerin büyük ölçüde talebi karşıladığını belirten Akmeşe, “Kültür şehirleri arasında Eskişehir ilk 5’e girdi. Otellerimiz, tesislerimiz iyi durumda. Tabi ki belirli dönemlerde, belirli organizasyonlarda otel sıkıntısı yaşıyoruz. Ama genel anlamda otellerimiz talebi karşılıyor” diye konuştu.

BİRLEŞİK TURLARDA KONAKLAMA YERİ ESKİŞEHİR

Eskişehir’e gerçekleşen kültür turları hakkında da konuşan Akmeşe, sözlerini şöyle sürdürdü: “Eskişehir gezilerinde konaklamalı ve günübirlik programlarımız oluyor. Buna ek olarak bir de birleşik programlarımız oluyor. Birleşik turlar, Bilecik- Eskişehir- Kütahya, Kütahya- Eskişehir- Bursa şeklinde oluyor. Eskişehir merkezli gezi turları bunlar. Birleşik turlarda konaklama Eskişehir olarak tercih ediliyor. Çünkü buradaki sosyal yaşam diğer komşu illere göre daha cezp edici geliyor. Ama tabi ki günübirlik her zaman revaçta. Yakın bölgelerden, İstanbul, Ankara, B hatta İzmir’den şehrimize günübirlik olarak turlar geliyor.”

Editör: TE Bilişim