Yemeksepeti, kullanıcılar ve üye restoranlar için geliştirdiği Joker uygulaması ile kazandırmaya devam ediyor.

Joker ile kullanıcılar hem indirim fırsatlarından yararlanıp hem de yeni lezzet mekanlarını keşfederken restoranlar ise müşteri portföyünü genişleterek işlerini büyütüyor. Özellikle lokal restoranların gelişmesine katkı sağlayan Joker ile 2011 yılından bu yana Eskişehir’de 868 restoran 483 binden fazla yeni müşteri kazanırken toplamda 5 milyon 542 bin TL ciro elde etti.

Yemeksepeti, kullanıcılara birçok indirim fırsatı sunarken restoranların da işlerini büyütmeleri için birçok inovatif hizmet geliştiriyor. Bu inovatif hizmetlerin başında ise özellikle lokal restoranların müşteri potansiyelinin tümüne ulaşabilmelerini ve böylece cirolarını artırabilmelerini sağlayan ‘Joker’ geliyor. Yemeksepeti, Joker uygulaması ile özellikle yerel restoranların cirolarını artırarak yerel ekonominin büyümesine katkı sağlıyor.

Joker’in hayata geçtiği 2011 yılından itibaren Trabzon’da 868 tekil restoran, kullanıcılara Joker indirimi sundu. Bu restoranlar Joker indirimleri ile 483 binden fazla yeni müşteri kazandı. Yemeksepeti kullanıcılarının son 7 yılda verdiği 203 bin Joker indirimli siparişle Eskişehir’deki restoranlar toplamda 5 milyon 542 bin TL ciro elde etti.

Son 12 ayın rakamlarına göre ise; Eskişehir’de 470 restoran üzerinden 89 bin Joker indirimli sipariş verildi.

“Yerel Restoranların Gelişmesi En Önemli İş Amaçlarımızdan Biri”

Eskişehir’de son bir yılda Yemeksepeti üzerinden 103 bin kullanıcının sipariş verdiğini belirten Yemeksepeti COO Nedim Nahmias “Yemeksepeti olarak kullanıcı deneyimine ve memnuniyetine önem verdiğimiz kadar restoranlarımızın büyümesine katkı sağlamayı da önemsiyoruz. Bu anlamda yerel restoranların ve mutfakların büyümeleri, cirolarını artırmaları ve yeni müşterilere ulaşmalarını sağlamak en önemli iş amacımızdan biri. Bu amaçla hayata geçirdiğimiz Joker, özellikle lokal restoranların daha önce kendilerinden sipariş vermeyen potansiyel müşterilere ulaşma ve gelir artışı işlevi taşıyor. Bu konuda restoranları gidişatları konusunda bilgilendiriyoruz ve daha yüksek gelir elde etmeleri için yön gösteriyoruz. Nasıl daha iyi servis verebileceği, hangi ürünleri daha çok satmaları, nasıl pazarlama yapacakları ve bir pazarlama yapıldığında neleri ölçmeleri gerektiği gibi konularda restoranları yönlendiriyoruz. Ayrıca, ilgili istatistikleri restoranlara raporlayarak geri bildirim sağlıyoruz. Böylece restoranlar Joker indirimleriyle hangi semtlerde ve zaman aralıklarında, hangi yüzde oranı ile nasıl başarı sağladıklarını net olarak görebiliyorlar. Kalıcı müşteriler kazanmak için ona göre adım atıyorlar. Böylece yerel restoranların rekabette elini güçlendirmeyi, pazar potansiyellerini daha güçlü şekilde kullanılabilmelerini ve böylece sektörün büyümesine katkı sağlamalarını hedefliyoruz.” dedi.

Editör: TE Bilişim