Arifiye Mahallesi İletişim Sokak Porsuk Bulvarı 11/D Köprübaşı iskelesi karşısı Yerli turistlerin Porsuk Çayı'nda tur atmak için bindikleri iskelenin hemen karşısında 20 yıldır hizmet veren Bulvar Çiğbörek lezzetli ev yapımı mantının da doğru adresi.
Mantıyı kendilerinin yaptığını ifade eden Bulvar Çiğbörek ortaklarından Ahmet Ulupınar, nasıl yaptıklarını ise şöyle anlattı: “Açtığımız hamurumuzu 3’e3 santim büyüklüğünde kesiyoruz, yüzde yüz dana kıyma, soğan, tuz ve karabiber kullanıyoruz, sütaş yoğurt ve tereyağı kullanıyoruz. Bir tabak mantımız konuklarımızın önüne 380 gramlık bir porsiyon ile geliyor. Bunun içinde sarımsaklı yoğurdu ve bolca dökülmüş tereyağı da var.  1 kilo mantıda 450 gram kıyma kullanıyorum neredeyse hamur ve kıyma yarı yarıyadır.” Mantıyı çiğ olarak satamadıklarını dile getiren Ulupınar, “Elde yaptığımız için ancak burada yiyeceklere yetiştirebiliyoruz. Hamuru bir gün önceden yapıyoruz, sabah çiğbörek hamurunu işlerken bir yandan da mantıyı yapıyoruz gün boyunca, mantıyı müşteri geldikçe pişiriyoruz” dedi.
İLETİŞİM 
Arifiye Mahallesi İletişim Sokak Porsuk Bulvarı 11/D Köprübaşı iskelesi karşısı Yerli turistlerin Porsuk Çayı'nda tur atmak için bindikleri iskelenin hemen karşısı 0222 234 03 04 www.bulvarcigborek.com

Editör: TE Bilişim