Dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs (Covid-19) pandemisi pek çok sektörü de etkiledi. Doğudan ya da dolaylı olarak pek çok kişinin etkilendirği bu süreçte sağlığın korunması amacıyla alınan tedbirler kapsamında çok sayıda çalışan da evden çalışmaya başladı. Özellikle normalleşme sürecinde evden çalışmaya devam edenlerin sayısında artış gözlemleniyor. Bir işverenden bağımsız olarak freelance çalışanların işlerini yasal düzlemde ilerletmesi içinse bazı noktalara dikkat etmeleri gerekiyor. Vergi kanunları ve iş yasası kapsamında fatura kesmek de çalışmaları yasal hale getirmek için freelance çalışanların uygulamaları gereken kurallardan biri. Sanal ofis İstanbul seçenekleri hem şahıs şirketi kurarak fatura kesmede hem de profesyonel hizmetleriyle freelance çalışanların yanında oluyor.

Freelance Çalışma Modeli

Özellikle son yıllarda farklı sektörlerde çalışanlar evden çalışmayı tercih ediyor. Pandemi sürecinde önemi daha çok anlaşılan freelance çalışma modeli bir işverene ya da kuruma bağlı kalmadan serbest çalışma anlamına geliyor. Kurumlar ya da şahıslar da daha ekonomik ve hızlı hizmeti freelance çalışanlardan alabiliyor. Evde ya da sanal ofis kullanılarak yapılan işler freelance çalışanlara pek çok avantaj sağlıyor.

Freelance Çalışanlar Nasıl Fatura Keser?

Sanal ofi̇s kiralayarak ya da evden çalışan freelancerların iş kanunlarına uygun olarak çalışabilmesi için fatura kesmesi gerekiyor. Evden çalışan çoğu kişi ise ya fatura kesmiyor ya da farklı şirketlerden kendi çalışmaları adına fatura kesmesini istiyor. İş ve vergi kanunları kapsamında ciddi yaptırımları olan bu durum nedeniyle çoğu çalışan zor durumda kalıyor. Bu anlamda, freelance çalışanların haksız kazanç elde eden durumuna düşmemesi ve vergi verebilmeleri için çalışmaları karşılığında fatura kesmesi gerekiyor.

Evden freelance çalışan çoğu kişi fatura kesebilmek için ev adresini kullanıyor. Şahıs şirketi olarak ev adresini gösteren freelancerların ev tapusunda isimlerinin yazılı olması gerekiyor. Evden çalışmanın bazı avantajları olsa da fatura adresi olarak ev adresini verenler gizlilik açısından sorunlar yaşayabilir. Aynı zamanda sektörden uzak kalarak potansiyel müşterileri kaçırmak da sık yaşanan sorunlardan biridir. Müşterilerin freelance çalışanları bulamaması ve ev adresinin resmiyet getirmemesi de dezavantajlar arasında bulunur.

Bu anlamda, yapılan işler karşılığında fatura kesmek için resmi bir adrese ihtiyaç duyulur. Resmi bir adresle şahıs şirketi kurarak fatura kesmenin en kolay yollarından biri sanal ofis kiralama yöntemidir. Freelance çalışanlara fatura adresinin yanı sıra pek çok hizmet veren İstanbul sanal ofis alternatifleri çalışanların çok sayıda masraftan ve zaman alıcı uğraşlardan kurtulmasını da sağlar.

LeventOfis Sanal Ofis Hizmetleri

Finans merkezi Levent’te yer alan LeventOfis pandemi sürecinde evden çalışan freelancerların işlerini yasal hale getirebilmeleri için ucuz sanal ofis hizmeti verir. İş kanunlarına göre şahıs şirketi kurmak ve fatura kesebilmek için yasal tebligat adresi göstermek gerekir. LeventOfis İstanbul sanal ofis hizmetleri kapsamında ofis adresini resmi tebligat adresi olarak göstermek mümkündür. Şirket kurulumunun ardından vergi dairesi memurları sanal ofis adresine ziyarette bulunarak tebligat adresini teyit eder. Vergi yoklamasıyla birlikte freelance çalışanlar fatura kesebilecekleri resmi adresi kullanmaya başlayabilir.

LeventOfis’in ucuz sanal ofis hizmetleri kapsamında resmi fatura adresinin yanı sıra pek çok profesyonel çözümden de yararlanmak mümkündür. Çoğu freelance çalışan İstanbul’un en prestijli konumlarından birinde yer alan sanal firma sayesinde kurumsal kimlik kazanır. Bu kurumsal adres müşterilerin gözünde itibarın artmasına yardımcı olur. LeventOfis’in resmi fatura adresiyle birlikte sunduğu çağrı merkezi hizmeti ise alanında uzman çağrı merkezi çalışanları tarafından telefonlarınızın yanıtlanmasını sağlar. LeventOfis’in uygun sanal ofis fiyatları ile hem fatura adresinden hem de işlerinizi kolaylaştıran profesyonel çözümlerden yararlanabilirsiniz.

Editör: TE Bilişim