Far göz makyajında göz kapağı boyasıdır ve temel makyaj malzemesidir. Göz makyajı bir makyajın en tamamlayıcı ve en dikkat çekici bölgesidir. Farlar tek renk ya da 2 ve üzeri renkler halinde olmaktadır. 2 ya da üzeri renkte far renginin bir arada bulunduğu fara far paleti adı verilir. Farklı tonlarda ya da aynı tonlarda far renklerinin bir arada bulunduğu far paletleri makyaj çantasının en vazgeçilmez parçasıdır.

Göz makyajı yapılırken tek renk kullanılabileceği gibi göz makyajında gölgeleme yapmak için ana far rengi dışında da renkler kullanılmaktadır. Far paletinde bulunan farklı tonlardaki renkler göz makyajında birden çok renk kullanma kolaylığı sağlamaktadır.

Far Paletinde Renk Yelpazesi

Far paletinde bulunan renkler birbirini tamamlayan tonlardaki renkler olabileceği gibi birbirine zıt renk tonları da olabilmektedir. Krem, kırık beyaz ya da beyaz renk far paleti içinde bulunması gereken bir renk olduğu belirtilmektedir. Bu tonlardaki renkler göz makyajında baz olarak rahatlıkla kullanılabilmektedir. Zengin renk çeşidi ile istenilen ren tonlarında far paletleri  https://www.kozmela.com/far-paleti linkinden incelenebilir.

Editör: TE Bilişim