Kurumsal ulaşım ihtiyaçlarının üst düzey kalitede sağlanabilmesi için tercih edilecek en etkili çözümlerden biri filo kiralama hizmetleridir. Bu sayede şirket araçlarının yönetilmesi ve rutin operasyonel süreçlerin yürütülmesi için gereken hizmet dışarıdan alınabilmektedir. Carvento uzun yıllardır faaliyet verdiği sektörün yenilikçi isimlerinden biri olarak şirketlerin çalışanlarının günlük işlerini yürütmeleri aşamasında gereksinim duydukları araçların temin edilmesini sağlamakta, son derece basit ve sorunsuz yürütülen süreç şirketler için pek çok farklı alanda avantaj sağlamaktadır.

Filo kiralama şirketlere ihtiyaç duydukları binek ve ticari araçları, aylık ödeme ve kilometre kapsamında kullanım imkanı sunan bir hizmet olarak tanımlanabilir. Satın almaya göre filo araç kiralama çok daha uygun maliyetli bir işlem olup şirketlerin birçok farklı avantajı vardır. Bunlar arasında araç yenileme sürecinde satış işlemleri ile ilgilenme gereksiniminin ortadan kalkması ve ikinci el değer kaybı riskinin üstlenilmemesi sayılabilir.

Filo araç kiralama fiyatları İstanbul ve diğer illerimizde birçok farklı etken göz önünde bulundurularak belirlenmektedir. Bu etkenler arasında kiralanmak istenilen aracın modeli, kasası, yakıt tüketim türü, kilometresi gibi birçok farklı etken yer alır. Bu nedenle filo araç kiralama hizmeti almak isteyen şirketlerin kiralamak istedikleri araç sayısı ve özellikleri ile ilgili bilgiler doğrultusunda fiyatlama bilgisi talep etmesi çok daha doğru bir adım olacaktır.

Uzun Dönem Araç Kiralama Hizmeti İle Tanıştınız mı?

Pek çok kişi araç kiralama hizmetinin yalnızca kısa süreli ihtiyaçların karşılanması için alınabileceği gibi bir görüşe sahip olsa da uzun dönem araç kiralama İstanbul ve diğer metropollerimizde sıklıkla başvurulan oldukça avantajlı bir hizmettir. Uzun dönem araç kiralama hizmeti almak isteyen şirketlerin dikkat etmesi gereken en önemli konulardan biri araç seçiminde ihtiyaca uygun marka ve modellerin ön planda tutulmasıdır. Aracın ne kadar sık kullanılacağına göre yakıt tüketimi mutlaka değerlendirilmeli ve ne kadarlık bir yakıt maliyeti olacağı hesaplanmalıdır. Buna ek olarak uzun dönem araç kiralama hizmeti öncesinde mutlaka kiralanacak olan aracın mevcut sigortasının kapsamı incelenmeli ve gerekli görüldüğü durumlarda olası risklere karşı sigorta kapsamının genişletilmesi için ek sigortalar satın alınmalıdır.

Filo Araç Kiralama Hizmetinin Şartları Nelerdir?

Renault Clio, Fiat Egea, Peugeot 301 gibi B segmenti araç kiralamalarında 23 yaş ve 2 yıllık ehliyet,

Ford Focus, Renault Megane gibi C segmenti araç kiralamalarında 25 yaş ve 3 yıllık ehliyet,

VW Passat, Audi A6 gibi D ve E segmenti araç kiralamalarında 28 yaş ve 5 yıllık ehliyet şartı aranmaktadır.

En az 3 günlük kiralama hizmeti verilmekte olup aylık ya da yıllık kiralamalar için özel fiyatlar uygulanmaktadır.

Carvento araç kiralama fiyatlarına bakım, lastik, trafik sigortası ve muafiyetli (kasko genel koşulları çerçevesinde) kasko dahil bulunmaktadır. %18 KDV de dahil olup bebek koltuğu, ek sürücü, navigasyon gibi ek hizmetlerin ücretleri rezervasyon işlemi sırasında görüntülenebilmektedir.

Toplam kira bedeli aracın teslim alındığı esnada nakit ya da kredi kartı şeklinde istenilen para birimiyle tahsil edilmektedir. Kiralanan aracın segmentine göre araç kiralama süresince devam edecek şekilde provizyon alınmaktadır. Carvento geçerli pasaport bilgilerine ek olarak uçuş detayları alından yurt dışı müşterilerden depozit almamaktadır. Eğer pasaport bulunmuyorsa çalışanlardan en son çalışılan iş yerine ait maaş bordrosu, iş verenlerden ise vergi levhası ibrazı talep edilmektedir.

Kiralama işlemleri sırasında araç kiralayan müşterilerin kendi adlarına düzenmiş bir kredi kartına sahip olmaları beklenmektedir. Bu kredi kartından B ve C segmenti araçlar için 1.000 TL, D ve E segmenti araçlar için 2.000 TL tutarında ön provizyon ile bloke koyulmaktadır. D ve E segmenti araçlarda 2 adet kredi kartı istenmesi söz konusu olabilmektedir.

B ve C segmenti araçlarda günlük 300 km, aylık 3000 km

D ve E segmenti araçlarda günlük 200 km, aylık 2000 km kullanım ve kilometre limiti bulunmaktadır.

Eğer ehliyet ibraz edilir ve depozit ön şartı hariç diğer kiralama ön şartlarına uyulduğu durumlarda sözleşmeye 2 sürücü yazılması mümkündür. Her bir ek sürücü için günlük olarak 15 TL tutarından ücret talep edilmektedir.

Carvento’nun tüm araçları Rent A Car kaskolu ve en fazla 3 yaşında olan araçlar olup trafik cezaları ile otopark ücretleri araçları kiralayan müşterilere aittir. Aynı zamanda Carvento’dan kiralanan araçlar yurt dışına çıkarılamamaktadır.

Carvento araç kiralama hizmetinden yararlanmakta olan müşterilerine araç kiralama süresi boyunca en kaliteli ve en kapsamlı hizmetleri sunmayı temel ilkesi olarak kabul etmektedir. Carvento Türkiye genelinde anlaşması olan 360 servis noktası aracılığıyla müşterilerine üst düzey hizmet sağlamaktadır. 7/24 Assistance hizmeti, Carvento müşterilerine ihtiyaç duydukları her an destek sunmaktadır. Ayrıca anlaşmalı lastik servislerinde lastik depolama ve lastik değişim hizmetleri de sunulmaktadır. Carvento’nun müşterilerine sunduğu hizmetler sayesinde araç kiralama hizmeti alan müşteriler kaynaklarını firmalarının yatırımları için kullanma şansını elde etmektedirler.

Editör: TE Bilişim