Moda dünyasının vazgeçilmez aksesuarlarından biri olma özelliğine sahip güneş gözlükleri, göz sağlığımız açısından da oldukça önemli. Özellikle sıcak yaz aylarında mutlaka kullanılması gereken güneş gözlükleri, gözlerimizin birçok rahatsızlığa yakalanma riskini azaltan bir aksesuar olarak karşımıza çıkıyor. Güneş ışınlarından gelen zararlı ultraviyole ışınları, gözlerde katarakt gibi rahatsızlıklara yol açabilmektedir. Ayrıca gözlerimiz refleks olarak güneş ışığında kısıldığında, cildimizde kırışıklıklar meydana geliyor. Bu da erken yaşlanmaya neden olabiliyor. Bu sebeplerden ötürü, göz sağlığımızı koruyabilmek adına mutlak suretle güneş gözlüğü kullanmamız gerekiyor. Güneş gözlüğünü de seçerken kaliteye önem vermemiz şart.

Güneş Gözlüğü Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli

Günümüzde onlarca farklı güneş gözlüğü markası ve modeli bulunmakta. Bu da bizi gözlük seçerken oldukça kararsız bırakan durumlardan bir tanesi. Bu sebeple gözlük seçerken oldukça dikkat etmemiz gerekiyor. Gözlük seçerken ilk etapta kullanım amacımızı kendimize sormalıyız. Göz sağlığını düşünerek mi yoksa sadece görüntü sebebiyle mi? Tüm bu sorular bize en uygun güneş gözlüğünü bulmamızı sağlayabilir.

Bildiğiniz üzere güneş gözlüklerinin fiyatları epey değişkenlik gösterebiliyor. Bu değişkenliğin sebepleri cam kalitesi, çerçevede kullanılan malzemeler ve tasarım gibi sebeplerden ötürü olabiliyor. Bu noktada dikkat etmeniz gereken hususlardan bir tanesi de emilim değerleri olarak karşımıza çıkıyor. Plajda kullanacağınız gözlüğün, kışın kullanacağınız gözlüğe göre emilim değerinin daha yüksek olması gerekiyor.

Gözlük Seçerken Yapılan Hatalar

Gözlük seçerken yapılan en önemli hatalardan bir tanesi, ucuz olduğu için bir gözlüğü satın almak. Ucuz derken çok ucuz gözlüklerden bahsediyoruz. Bu gözlükler halk arasında “çakma gözlük” olarak nitelendirilen gözlükler. Bu gözlükler ilk bakışta güzel duruyor olabilir ancak göz sağlığınızı tehdit ettiğini söylememiz gerekiyor. Bu gözlükler kişinin gözlerinin bozulmasına yol açtığı gibi, ilerde oluşabilecek katarakt gibi rahatsızlıkların da önünü açıyor. Ayrıca bu gözlükler darbelere ve çizilmelere karşı oldukça savunmasız durumda. İlk etapta ekonomik olarak görülen bu gözlükler, aslında çok pahalıya patlayabiliyor. Orijinal güneş gözlüğü kullanmanın sağlığımız açısından büyük bir değeri olduğunu belirtmemiz gerekiyor. Rachel Paris gözlükler, hem göz sağlığınız için oldukça koruyucudur hem de şık görünüşüyle bakışların üstünüze yönelmesini sağlar. Rachel Paris oldukça güvenilir gözlükleri, kullanıcılar için üretmektedir.

Editör: TE Bilişim