Güneş kremi genellikle havaların kavurucu sıcaklara ulaşmasının ardından güneş ışınlarının zarar verebileek evreye gelmesi aşamsında ortaya çıkarlar. Aslında güneş kremlerini bu dönemler dışında da kullanmak oldukça avantajlıdır. Bu anlamda güneş kremleri düzenli aralıklar ile yılın her ayında kullanılabilir. Güneş kremi kullanımın düzenli ve doğru olması için öncelikle alışkanlık haline gelmesi gerekir. Öyle ki güneş kremlerinin düzenli olarak yaz kış kullanılması cildi korur ve yaşlılık belirtilerinin ortaya çıkmasını geciktirir.

Güneş Kremi Seçimi

Güneş kremleri içerdikleri maddeler nedeni ile farklı cilt tiplerine uygun olarak üretilirler. Bu sebep ile güneş kremi seçiminde öncelik cilt tipine uygun doğru güneş kremlerini tercih etmektir. Güneş kremi seçimlerinde cilt kuruluğu yaşanıyor ise nemlendirici özellikte güneş kremleri tercih edilirken bunun aksine nemli ciltlerde ise yağsız güneş kremleri tercih edilmelidir.

Güneş kremi seçimlerinde kararsız kalındığında veya cilt yüzeyinde yaşanan farklı problemler olduğunda uzman dermatolog yardımı almak önemlidir. Ayrıca doğru güneş kremi seçimi yapılmadığında veya yanlış kullanımlarda cilt üzerinde ciddi sağlık problemlerinin oluşabileceği unutulmamalıdır.

Güneş Kremi Nasıl Kullanılır?

 

Güneş kremleri dışarı çıkılmadan kısa bir süre önce cilde uygulanmalıdır. Bu anlamda güneş kremini ilde uygularken doğru bir şekilde ve miktarda uygulamak büyük önem taşır. Güneş kremleri yüz ve boyun kısmına oldukça az miktarda eklenirken diğer açık bölgelere biraz daha fazla uygulamakta yarar vardır. Güneş kreminin gereğinden az sürülmesi olumlu sonuçlar alınmasının önüne geçer.

 

Güneş kremlerinin yüksek koruma özelliğine sahip olması uzun süre koruma sağlayacağı anlamına gelmez. Bu sebep ile düzenli aralıklar ile kremin sürüş işlemi tekrarlanmalıdır. Ayrıca güneş kremleri kullanılırken dudak detaylarının da atlanılmaması gereklidir. Öyle ki dudaklar üzerinde kullanılan makyaj malzemeleri güneş ışınları ile birleştiğinde çatlaklar oluşmasına sebep olabilirler.

Güneş Kremi Kullanmanın Faydaları

Güneş kremleri cildi güneş ışınlarının tahriş ve etkilerinden korurlar. Bu anlamda cilt üzerinde oluşabilecek leke, yanık, renk tonu eşitsizliği, kırışıklıklar ve sarkmalar gibi istenmeyen durumların önüne geçer. Aynı zamanda güneş kremleri sayesinde ciltler beslenir, korunur, canlı, parlak ve pürüzsüz görünümler kazanırlar. Her yaş grubuna uygun olarak üretilen kremler, her mevsim şartlarında kullanıma da uygundurlar. Siz de https://www.welldermo.com/gunes-kremi güneş kremi çeşitlerini görebilirsiniz.

Editör: TE Bilişim