Hac, bilindiği üzere zilhicce ayında Mekke'de yapılan Kâbe'yi ziyaret ve tavaf ibadetinin ismidir ve İslam'ın beş şartından biridir. Al-i İmran suresinde, şöyle belirtilmiştir: “Hac için insanlara çağrı yap da yaya olarak ve bitkin binekler üzerinde derin vadilerden geçip sana gelsinler. Sonra Arafat vakfesini tamamlasınlar, adaklarını yerine getirsinler ve Beyt-i atîki (Kâbe’yi) tavaf etsinler”. Maddi durumu uygun olan her Müslüman, hac ibadetini gerçekleştirmelidir. Ancak ister ilk defa hacca gidiliyor, istenirse de daha önce gidilmiş olsun, öncesinde yerine getirilmesi gereken bazı hazırlıklar vardır. Hac malzemeleri satın almak da, bu hazırlıkların en önemlilerinden biridir.

Hac malzemeleri nelerdir?

Hac malzemeleri, genel olarak ibadetiniz esnasında ihtiyaç duyacağınız ürün ve eşyaların genel adıdır. Hac malzemeleri kişisel ürünler ve hac hediyelikleri olarak ikiye ayrılabilir. Kişisel nitelikteki hac malzemeleri, kutsal topraklarda ihtiyaç duyacağınız ürünlerdir. Para kesesi, iç çamaşırı, güneş gözlüğü, sesli dijital hac rehberi, zikirmatik, taş kesesi ve ihram modelleri bunlara örnek olarak verilebilir. Bunların arasından en önemlisi, ihram modelleri olmaktadır. Zira bilindiği üzere hac sırasında ihrama girmek zorunludur. Hac hediyelikleri ise, dönüşte konu komşu ve akrabalarınıza dağıtacağınız ürünlerdir. Seccade modelleri, tesbih modelleri, zemzem suyu, esans çeşitleri ve Kabe maketleri de bunlara örnek olarak verilebilir. Her halükarda, hac malzemeleri henüz kutsal topraklara yolculuğa çıkmadan önce ve yurt içinden satın alınmalıdır.

Hac malzemeleri toptan

Bunun en büyük nedeni, kutsal topraklardaki ziyaretinizi alışverişe değil, ibadete ayırmak zorunda olmanızdır. Buna ek olarak, yabancı bir ülkede alışveriş yapmanın zorluğu herkesin malumudur. Yurt içinde hac malzemeleri satın almak ise, bu zorlukları yaşamamanızı sağlar. Üstelik ürün kalitesi ve çeşidi bakımından bir fark doğmayacaktır. Toptan hac malzemeleri satın almak, maddi olarak kayda değer bir avantaj elde etmenizi de sağlayacaktır. Çağrı hac ve umre malzemeleri web sitesi, hac malzemeleri satın almak için sizlere en çok sayıda seçeneği ve en uygun fiyatları sunmaktadır. Hac seti veya tek tek satın alabileceğiniz hac ve umre malzemeleri, kargo ile adresinize teslim edilmektedir. https://www.cagrihacumre.com/hac-ve-umre-malzemeleri

Editör: TE Bilişim