İnsanların nekahat dönemlerini en rahat ve sağlıklı şekilde geçirebilmeleri için özel olarak üretilen çok fonksiyonlu yatak modellerine hasta yatağı denir. Genel vücut sağlığı ve vücut fizyolojisi bozulduğu için ağrılar ve yaraların oluşması çok kolaydır. Hasta yatakları üretilmesindeki temel amaç vücut bütünlüğünün korunmasıdır. Bu nedenle farklı modellerde yataklar geliştirilmektedir. Yatakların üretiminde kullanılan malzemeler, mekanizmaları ve fonksiyonları hastanın her türlü ihtiyacı düşünülerek hazırlanır. Sizlerde hastanızın durumuna göre en uygun yatak modelini seçebilirsiniz.

Hasta Yatağı Özellikleri Nelerdir?

Hasta yatakları özellikleri üreten firmaya göre değişiklik gösterebilir. Genel olarak bakılacak olursa hasta yatağı özellikleri;

1- Otomatik, kumandalı ve motorlu çeşitleri bulunur. Yatakların fonksiyonları birbirinden farklı olduğu için her türlü ihtiyaca cevap verebilirler.

2- Hasta yatakları tamamen hareket edebilen yataklardır. Hasta hiç hareket etmeden yattı yerden yatağın ayak ucunu ve baş ucunu isterse kaldırıp indirebilir.

3- Hasta yatağı fiyatları fonksiyonlarına göre belirlenir.

4- Hastanın vücut şeklini tamamen aldığı için yatak yaraları oluşumunu engeller.

5- Yatağın kenarlarında hastanın düşmesini engellemek adına korkuluklar bulunur.

6- Yatak yüksekliği hastanın durumuna göre ayarlanabilir. Yüksek ya da alçak yataklarda düşme riski olabilir. Yatağın yüksekliği kumandadan ayarlanır.

7- Tam otomatik yataklar felçli ve hareket kısıtlılığı olan kişiler için üretilmiştir.

Hasta Yatağı Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Hasta yatağı almadan önce hastanızın durumunu ve ihtiyaçlarını belirlemelisiniz. Hastanız uzun süre yatacak kadar rahatsız ise kiralamak yerine satın almanız daha mantıklı olacaktır. Sektörde sürekli artan firmalar yatakların kalitesinin düşmesine neden olmuştur. Bu nedenle almadan önce kalite ve fiyat karşılaştırması yapmalısınız. Hasta yatağı satın aldığınız firmanın nakliye işlemini üstlenmesi gerekir. Satın almak yerine kiralamayı düşünüyorsanız sektörde uzun süre yatak kiralama hizmeti veren profesyonel firmaları tercih edin. Kiraladığınız yataklar için mutlaka kira sözleşmesi isteyin. Firmamız uzun yıllardır sektörde müşterilerine hasta yatağı kiralama ve satma hizmetini veren köklü firmadır. Referansımız müşterilerimizdir. Kendiniz ve yakınlarınız için gerekli olan yatak modellerini firmamızdan güvenli bir şekilde kiralayabilir isterseniz de satın alabilirsiniz. Bilgi almak için firmamızı arayabilirsiniz.

Editör: TE Bilişim