Kelime olarak İngilizceden çevrilen tente, ikincil kaplama ve güneşlik anlamlarında kullanılmaktadır.  İlk üretim şekli bez olan bu ürünlerin üretim kaynağı ise pamuk ve polyester ipliğidir. Bez kumaş yada branda olarak dokunan ürünler kullanım alanlarının genişlemesi ve gelişen teknolojiye bağlı olarak alüminyum,  demir, çelik hatta ahşaptan da üretimi yapılabilmektedir.

Amacı güneş, yağmur, kar gibi dış etkenlerden korumak olan tentenin son zamanlarda restoran, cafe gibi hizmet veren işletmelerin müşterilerine daha fazla konfor sağlamak amacıyla tercih etmesi kullanım alanlarını genişletmektedir.

2005 yılında otomatik tente ve cam sistemleri üretmek amacıyla kurulan trendtente, kısa sayıda çok sayıda mekana imza atarak kalitesini ispatlamış bir firmadır. Üniversite, cafe, restoran gibi yaptığı yüzlerce işin ardından duyulan güven ve izlediği kalite politikası nedeniyle uluslararası bir firma olan üretici firma cam sitemi ile birlikte pergola hizmeti de vermektedir.

Gelişen teknolojiyle birlikte sürekli kendini yenileyen firma talebe bağlı olarak ev tipi ve endüstriyel tip olarak iki kategoride tente üretimi yapmakta ve müşterilerinin hizmetine sunmaktadır. Balkon, teras ve dükkan önü gibi yerler için sabit tente üretimi yapan firmanın tente modelleri mekanların durumuna göre çeşitlilik gösterebilmekte kumandalı ve manuel olarak üretim yapılabilmektedir.

Özellikle sıcak yaz günleri için ideal olan açılır kapanır tavan tenteler, kumandalı olarak üretilmekte ve kullanım kolaylığı yanında bulunduğu mekanın değerini artırmaktadır. Yine isteğe göre manuel tenteler de üretilebilmektedir. Cafe ve restoranlar için oldukça avantajlı olan tentelerin bulunduğu işletmeler sigara kullanan müşteriler tarafından tercih edilmektedir.  Tente kullanılacak mekanlar için yapı ruhsatı şartı aranmaması ise ekonomik bir avantajdır.

Kullanılan malzemeye göre belirlenen tente fiyatları, üretici firmanın mekana göndereceği keşif ekibinin yapacağı  ölçümlerin ardından hesaplanmakta ve işlem üretici firma tarafından ücretsiz yapılmaktadır.

Editör: TE Bilişim