Yapılarda yalıtım içeriden ve dışarıdan yapılabilir. Dış cephede yapılacak olan yatırım genellikle mantolama şeklinde olurken iç mekândan yapılan yalıtımda ise daha çok dekorasyona ağırlık verilmesi gerekir. İçeriden yapılacak olan yalıtım günümüzde kullanılan malzeme açısından da çeşitlilik göstermiş olduğundan dolayı artık daha profesyonel çözümler ortaya çıkarılmıştır. Mantolamalarının şu an dışarıdan yapılmasının nedeni ise eski tip klasik bir yöntem olması. Özellikle bu malzemenin petrol türevi içermiş olduğundan dolayı yanma ve kanserojen etkisi büyük. Bunun içinde artık tercih edilmiyor. Bu malzemenin dayanıksız olması ise içeriden kullanımı güçleştirmiştir.

Yalıtım malzemelerinin gelmiş olduğu son nokta ise bize yeni çözümlerde getirmiş. Örneğin kültür taşı hem dekoratif olması hem de yalıtımda kullanılabilir olmasından kaynaklı en çok tercih edilen ürünler arasında yer alıyor. Kültür taşının doğal olması yalıtım sonrasında sağlığa zararının olmamasıdır. Bu da iç cephelerde istenilen yerde kullanılmasına imkân sağlar. Yalıtım özelliğinin yanı sıra dekoratif olması da bu ürünün kullanımını kolaylaştırmıştır.

Kültür taşının kullanım alanı çok geniş. Özellikle mekân içerisinde otantik bir hava oluşturulması isteniyorsa tercih edilebilir. Evlerde bu urunun tamamen bütün duvarlarda kullanılması isteğe bağlıdır ve uygulamasında herhangi bir mahsur yoktur ancak bu urunu evlerde genellikle tek duvarda kullanılmaya özen gösterilir. Çünkü dar mekânlar içerisinde komple kullanmak ağır bir hava oluşturabilir.

Dekorasyonda Tuğla Kullanımı

İç ve dış mekân tasarımında özellikle kullanılan tuğlanın kalitesi ortaya çıkarılacak olan sonucu da etkileyecektir. Örneğin kültür tuğlası kullanılarak yapılan dekorasyonla birlikte iç mekânda etkileyici olan bir görüntü oluşturabilirsiniz. Kültür tuğlasıyla mekân içerisinde farklı bölmeler oluşturabilir ve bu sayede estetik dokuyu daha fazla ön plana çıkarabilirsiniz.

Son yıllarda insanların doğal taşlara vermiş olduğu önem bir anlamda onların doğaya duymuş oldukları özlemi giderebilmelerini sağlıyor. Eskiden birçok mekânda taş kullanılır ve yapıların hem ısı yalıtımı hem de inşası yapılmış olurdu. Ancak doğal olan taşların işlenmesi zor ve özellikle de yukarı doğru çıktıkça uygulama zorluğu bu taşların benzerlerinin oluşturulmasını sağlamış oldu. https://www.ugur-ticaret.com üzerinden ihtiyacınız olan taş ürünleriyle ilgili sitemizi ziyaret edebilir ve ürün çeşitlerimizi inceleyebilirsiniz.

Editör: TE Bilişim