Influencer agency veya influencer ajansı bir tür pazarlama ajansıdır.

Günümüzde TV, gazete, radyo vb. kanalların artık etkisini kaybetmeye başlaması, bu tür ajansların öne çıkmasını sağlıyor. Artık her sektörün tüketicileri & müşterileri sosyal medya kanallarına yönelmiş durumda. Instagram, Facebook, YouTube, Twitter, Snapchat ve TikTok gibi sosyal medya paylaşım platformları, günde yüz milyonlarca tık alan içeriklere sahip. Eğlence, haber, müzik, oyun, hobi gibi çeşitli amaçlara uygun sosyal medya içerikleri üretmek ve bulmak mümkün.

Influencer marketing adı verilen strateji ile, influencer ajansları sosyal medyanın bu devasa etkisinden faydalanabiliyor. Zira “influencer” kelimesi, sosyal medyada takipçi sayısı yüksek kişiler için kullanılan bir tabir. Ayrıca üretilen içerik doğrultusunda, influencerların takipçileri, hedef kitle seçimi yapma işini kolaylaştırıyor.

Bir örnekle açıklamak gerekirse; Gaming mouse satışı yapacak bir firma, Twitch platformundan milyonlarca kişiye online oyun yayını yapan bir influencer veya influencerlarla çalışmak isteyebilir.

İnfluencer Ajansı Ne Yapar?

Influencer marketing agency olarak da bilinen bu ajanslar, firmalar adına profesyonel influencer kampanyaları yürütür. Strateji, hedef kitle seçimi, yönetim, icra, analizler ve değerlendirmeler ajansın profesyonel uzmanları tarafından gerçekleştirilir.

Böylece firmaya veya ürüne en uygun influencer seçilirken, en uygun tanıtım stratejileri de belirlenmiş olur. Ayrıca ortaya çıkan sonuçlar ışığında, devam kampanyaları için önemli veriler elde edilir.

Influencer pazarlama sayesinde hem tüketiciler, hem influencerlar hem de firmalar fayda sağlar. Tüketiciler, kendilerine en uygun, ilgi çekici tanıtımlarla ihtiyaçlarını karşılayacak satın almalar yapabilir. Bununla birlikte firmalar, satış rakamlarını gözle görülür şekilde arttıracak, harika kampanyalar yürütme şansı elde ederler. İnfluencerlar ise burada yaptıkları aracı vazifesi ile hem maddi kazanç sağlar, hem de daha geniş kitlelere ulaşma fırsatı bulurlar. Böylece asıl işleri olan sosyal medya içerik üreticiliğini genişletme imkanı yakalamış olurlar.

Detaylı bilgi için: https://www.tipeffect.com

Editör: TE Bilişim