Her yıl on binlerce öğrenci Amerika Birleşik Devletlerindeki kolejlere ve üniversitelere girme amacıyla kendilerini hazırlamak için ABD’ye gelmekte ve Amerika dil okullarında İngilizce eğitimi almaktır. Bunların dışında Amerikan kültürünü yaşarken İngilizce öğrenmek isteyenler ile ülkelerinde daha iyi bir iş bulma amacıyla Amerika’nın yolunu tutanlar da bulunmaktadır. Amerika Dil Okulları fiyat listesi https://maylaabroad.com/fiyat-listesi/ güncel fiyatlarını burazdan öğrenebilirsiniz.

Her ne kadar bir kişi İngilizcesinin iyi olduğunu düşünüyorsa da, ABD’de alınacak bir İngilizce eğitimi daha iyi TOEFL ve IELTS puanlarını beraberinde getirecek, bu da söz konusu adaya çok daha geniş yelpazedeki üniversite arasından seçim yapabilme özgürlüğünü tanıyacaktır.

İngilizcede uzmanlaşmak üniversitede sınıf tartışmalarına katılabilme ve kendi düşüncelerini kolaylıkla aktarabilme olanağı da sunacaktır. Derse katılım genel not ortalamasını etkileyen önemli bir faktördür. İyi İngilizce akademisyenlerle ve sınıf arkadaşlarınızla iletişiminizi de pozitif yönde etkileyecektir.

İngilizce Dil Programlarının Türleri

a) Üniversite ve Kolej Programları

Birçok üniversite ve kolej tam zamanlı İngilizce programları sunmaktadır. Böyle bir programın öğrenci vizesi gerekliliğini karşılayabilmesi için en az 18 saat olmalıdır. Çoğu programın haftalık ders saati 20-25 saat arasındadır. Amerika’da Üniversite için daha fazla bilgi….

Özellikler

- Çoğunlukla kampüs içinde konaklama söz konusudur.

- Üniversitenin kütüphane ve spor alanları gibi olanaklarını kullanabilirsiniz.

- Sosyal ortam içinde İngilizce pratik yapabilme imkanı bulursunuz.

- İleri seviye İngilizceniz varsa birkaç üniversite dersini alabilme imkanı sunulabilir.

- F1 öğrenci vizesi ile kampüste haftalık 20 saate kadar çalışabilirsiniz.

Her ne kadar üniversitede üniversitenin sunduğu bir eğitimi alıyor olsanız da İngilizce derslerinin akademik kredi vermediğinin bilinmesi önemlidir. Ayrıca, hazırlık eğitimi almanız üniversite eğitimine kesinlikle kabul edileceğiniz anlamına gelmemektedir.

Devlet üniversitelerinin hazırlık programları genellikle özel üniversitelerinkinden daha ucuzdur.

b) Özel İngilizce Dil Programları

Birçok özel İngilizce dil okulu da üniversitelere giriş için öğrencileri dil yönünden hazırlamaktadır. Bu okullar genellikle üniversitelerin ve kampüslerinin yakınında bulunurken Bazıları ise şehir merkezlerinde ofis binalarında veya alışveriş merkezlerinde yer almaktadır.

Özellikler

- Bazı dil okullarında ileri seviye İngilizce bilen öğrenciler yakındaki kolej veya üniversitelerde bir veya iki akademik ders alabilmektedirler.

- Birçok dil okulu ilginç yerleri gezerken veya aktivitelere katılırken İngilizce öğrenebileceğiniz dil programları sunmaktadırlar.

- Üniversitenin verdiği hazırlık kurslarına göre daha esnektirler.

- Birkaç haftada bir yeni bir program başlayabilmektedir. Bu esneklik sağlamaktadır.

- Rahat ve ailevi bir ortamları mevcuttur.

İngilizce seviyenizi anlamanız için birkaç soru

- Televizyon ve sinema izlerken veya şarkı dinlerken konuşulan İngilizceyi anlıyor fakat kısa karşılaşmalarda dahi ana dili İngilizce olan kişileri anlamakta ve iletişim kurmakta problem yaşıyor musunuz?

- Deyimsel fiilleri (phrasal verbs) ve deyimleri anlamakta ve kullanmakta zorluk yaşıyor musunuz?

- Telaffuzunuz ve aksanınız İngilizce konuşurken gergin hissetmenize neden oluyor mu?

- Söylemek istediklerinizi aktarmak için kelime bilginizin çok az olduğunu düşünüyor musunuz?

- Makaleler okuyabilmenize rağmen yazmanız hala çok basit mi görünüyor?

Bu sorulara verdiğiniz cevaplara göre İngilizcenizi geliştirmeye ihtiyaç duyup duymadığınızı kontrol edebilirsiniz.

Program Seçimini Nasıl Yapabilirim?

1. Nasıl bir programa katılmak istediğinizi düşünün. Ciddi bir akademik programını mı yoksa rahat bir yaz programını mı tercih edersiniz?

2. Eğitim, konaklama, yemekler, sosyal faaliyetler, kitaplar gibi kalemlere ne kadar para harcayabilirsiniz?

3. Nerede okumak istiyorsunuz? Büyük bir şehirde, küçük bir kentte, banliyöde veya ülkenin özel olarak istediğiniz bir yerinde mi okumak mı istiyorsunuz?

4. Aradığınız okuldaki öğretmenlerin eğitimi ve deneyimi nasıl olmalıdır?

5. Tercih etmek istediğiniz programın ortalama sınıf büyüklüğü nedir? İdeal olan büyüklük 10-15 öğrenci arasındadır.

6. Programın sunduğu konaklama olanakları nelerdir? Program tüm konaklama ayarlamasını yapıyor mu yoksa yer bulma konusunda size yardımcı mı olacaktır?

7. Okulun sunduğu hizmetler nelerdir? Rehber öğretmen, üniversiteye giriş desteği, sağlık, oryantasyon gibi…

8. Ders dışı faaliyetler var mıdır? Kulüplere veya spor takımlarına katılabiliyor musunuz?

9. Okulun yerleşimi nasıldır? Büyük veya küçük bir okul mudur?

10. Okul İngilizcesi ileri seviyede olan öğrencilerine yakındaki üniversitede veya kolejde derslere katılma imkanı sağlıyor mu?

11. Okulun akreditasyonu var mıdır? Birçok üniversitenin dil hazırlık programı üniversite aracılığıyla akreditasyona sahiptir.

Seçmek istediğiniz program için size yardımcı olarak bu sorulara verdiğiniz cevaplarla daha isabetli seçimler yapabilirsiniz.  

 Amerika Dil Okulları , üniversite yerleştirmeleri , sertifika programları , master ve daha fazlası için Mayla Abroad Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı İzmir , İstanbul ve Denizli ofisleri ile siz değerli kullanıcılarımıza ücretsiz yurtdışı eğitim danışmanlığı yapmaktadır. https://maylaabroad.com/

Editör: TE Bilişim