Title: Jant Modelleri ve Fiyatları | www. Description: Jant ihtiyaçlarınız için her ölçüde jant modellerini sizler için satışa sunan www. en uygun fiyatlarla jant satışına devam ediyor.

Jant Modelleri Ve Özellikleri

Jant araçlarda lastiğin tutunduğu kısım olup aracın yürüyen aksamını oluşturan çok önemli bir unsurdur. Jantlar hem aracın güzelliği için hem de yol tutuşu ve ilerleyişi için büyük önem arz eder. Araçta kullanılacak jantın aracın modeline uygun olması çok mühimdir. Her aracın belli bir lastik ve jant ölçüsü vardır. Araç modeline uygun ve lastik kullanılmadığında aracın fazla yakmasına, yol tutuşunda dengesizliklere hatta kazalara yol açabilir. Bu nedenle öncelikle araca uygun olan jantım kullanılması önem arz eder. Jantlar araca güzellik katan da bir fonksiyondur. Birçok çeşidi ve modeli bulunan jantlar parlak ve güzel görünümü ile araca konforlu bir görünüm kazandırır.

Jant Modelleri

Jantlar ışıltılı parlak renkteki metallerden yapılır. Farklı tasarımlar ile birçok değişik jant modeli araç piyasasında yerini alır. Ancak jantın güzel görünümünün yanında sağlamlığı ve lastik ile uyumu çok önemlidir. saç jantlar, alüminyum alaşımlı jantlar ve magnezyum alaşımlı jantlar olarak sınıflandırmak mümkündür. Jantın yapımında kullanılan malzemeye göre jant çeşitleri arasında en çok tercih edilen çelik jant olarak da bilinen alüminyum alaşımlı jantlardır. Çelik jantlarda % 90 alüminyum %10 silisyum kullanılır. Dayanıklı ve güzel görünümlü bir jant olan çelik jantlar araç modellerine ve şekillerine göre de farklı modellerde üretilir. Saç jant çelik saç malzemenin iki parça olarak soğutulması ve kaynakla birleştirilmesi ile üretilir. Yapımında siyah renkte olan saç jantlar görsellik sebebiyle ön yüzeyi tamamen plastik kapaklar ile kapatılır. Magnezyum alaşımlı jantlar maliyeti çok yüksek olduğundan çok az üretilir. Yalnızca Formula 1 araçlarında ve bazı egzotik araçlarda kullanılır.

Jant Seçimi Nasıl Yapılır

Jant seçiminde en önemli kriter jantın araca uygun olmasıdır. Aracınıza en uygun jantı seçmek için jant servislerinde yer alan uygun araç jantları tablosunu inceleyerek seçmelisiniz. Hafif metal özellikte olan jantlar oldukça avantajlıdır. Hafif jantlar yapısal olarak tubeless lastikler ile uyumlu olmaktadır. Bu jantlar uygun lastik ile uyumlu olarak kullanıldığında araca denge ve direksiyon hâkimiyeti konusunda büyük fayda sağlar. Titanyum ve alüminyum malzemeden üretilen hafif metal jantlar araçta yakıt tasarrufu sağlar ve fren sisteminin çok daha iyi çalışmasını sağlayan uzun ömürlü jantlardır.

Jant Fiyatları

Jant fiyatları jantın malzeme kalitesine, görüntü kalitesine ve satış yapılan yere göre değişir. Lastiğin her dönüşünde araca parlak bir güzellik katan jantların görünümünün yanı sıra sağlamlığı, kalitesi, yol tutuşu ve yakıta etkisi gibi birçok kriter göz önüne alındığında iyi bir jantın fiyatı da ona göre olur diyebiliriz. En kaliteli ve güzel jantları internet sitesinde bulabilirsiniz. Piyasadan çok daha uygun fiyat ve cazip ödeme seçenekleri ile aracınıza uygun jant modeli için bu siteden faydalanabilirsiniz.

Editör: TE Bilişim