Sivilceler özellikle yüzde, omuzlarda, göğüste oluşan bir cilt hastalığıdır. Genellikle yağlı ciltlerde; gözeneklerin tıkanması sonucu ve bu tıkanmada bu yağlar ile beslenen bakterilerin birikmesi ile meydana gelir

Sivilceye neden olan Hormonal Sebepler

Her hormon genel olarak sivilce oluşumunu tetikler. Mesela Androjen hormonu ergenliğin başlaması ile birlikte yükselmeye başlar. Kadınlarda östrojen hormonu yükselmeye başlamasıyla birlikte sivilce oluşumu tetiklenir.

Sivilce Oluşumu ve İlaç Kullanımı

Bazı ilaçlar sivilce oluşumunu arttırmaktadır. Özellikle içeriğinde androjen, yüksek dozda B12 varsa bu tetikleyicidir. Ancak bu ilaçların da alternatifleri olduğundan doktor ile konuşmak bir çözümdür. Jeuvenile Akne Karşıtı Cilt Bakım Seti ile istenmeyen aknelerden tamamen kurtulabilirsiniz.

Sivilce Oluşumu Kimlerde Ne Zaman Oluşur

Sivilce oluşumu %80 gibi yüksek oranlarda özellikle 12-18 yaş aralığında olan ergenlerde görülür. Çünkü ergenlik dönemi demek deri altındaki yağ dokularının gelişmesi, hatta artması demektir. Bazen bu artışlar öyle yüksek düzeylerde olur ki; iltihaplı ya da kızarmış şişlikler haline bile dönüşebilir. Kullanılan bakım kremleri cilde uygun değilse; mesela yağlı bir cilt daha da yağlandırıcı bir ürün kullanılırsa sonuç ortadadır. Sivilce oluşumu hemen her yaş grubu döneminde gözlenebilir. Yağ bezleri aktifliği aynı zamanda bebeklik, çocukluk ve erişkinlik dönemlerinde de ortaya çıkar. Ergenlik dönemi diğer dönemlerden bir tık ötededir. Özellikle kızlardan erkeklerden çok daha erken oluşur. En sık görülme durumu kızlarda 14-17 erkeklerde 16-19 yaş aralığıdır. Bazen bu durum 40'lı yaşlara kadar sürebildiği görülmüştür.

Hangi Sivilceler İz Bırakan Cinslerdir

Kadınlarda özellikle 25 yaş sonrası çıkan sivilceler iyileşmeyen sivilcelerdir. Bunlar iz yapmaya elverişlidir. Geçmemesi hormonal bir neden olduğunun belirtisidir. Bu durumla karşı karşıya kalındığında dermatolog ile görüşülmelidir. Her cilde uygun nemlendirici bakım seti vardır ki; bu doktorunuzun yönlendirmesiyle kullanıldığında çok daha başarılı sonuçlar elde edilecektir.

Sivilce oluşumunda genetik faktörler ağır bastığından; ailede annede, babada, akrabalarda bu problem yaşanıyorsa bir temel vardır. Bu sebeple ekstra önlem gerekliliği her zaman için önerilir. Çok terleyen biri, çok kozmetik kullanan biri, stresli bir endişeli yaşamı olan biri, var olan sivilceleri sıkma alışkanlığı olan biri de hayatı boyunca sivilcelerle yaşamak zorunda kalır. Bu anlamda kullanılan cilt bakım ürünleri aşırı önem taşımaktadır. Sivilcelerin varlığı özellikle genç yaşta kız ve erkekleri hedef aldığından aynı zamanda psikolojik anlamda da sıkıntı yaratır. Okulda, işte ya da özel hayatında devamlı kaşınmak, ağrı, kanama gibi durumlar ve görüntülerle yaşamak olumsuz etki yaratan faktörlerdir.

Kozmetik Kullanımının Sivilceye Etkisi

Kozmetik kullanımı da sivilce oluşumlarında aşırı etkisi vardır. Özellikle bilinçsizce kullanımlarda bu etki arttıkça artar ve kalıcı hale dönüşür. Cilde göre kullanılmaması gereken kozmetik ürünler gelişimini durduracaktır. Sivilceli cilde sahip olan biri su bazlı cilt bakım kiti ürünler kullanmalıdır. Makyaj mümkün olduğunca az yapılarak cilde göre nemli ve bakımlı tutularak bir bakıma dinlenmeye alınmalıdır. Sivilcelerin sıkılması büyük problemdir. Yaşanan kaşıntıyı ya da acıyı dindirebilmek adına ilaç kullanımına başlanabilir. Bu rahatlatıcı olacaktır. https://www.jeuvenile.com sitesinden en ayrıntılısından bilgileri alabilir, dermatoloğunuzun bilgisi altında ihtiyacınız olan ürünleri yine uzman elemanlarımızın yardımlarıyla temin edebilirsiniz. Ürünlerimiz kaliteli olup, konu insan sağlığı olduğunda adımlarımız dikkatlidir. Ürünlerimiz sertifikalıdır asla zararlı kimyasallar içermez. Bu adresten bize ulaşabilir, hizmet alabilirsiniz.

Editör: TE Bilişim