Kahve, çoğu insanın sabah rutininin bir parçasıdır. Kahvenin yaklaşık %90’ı evde tüketiliyor. Böylece kahve makinesi ev veya ofisin vazgeçilmezi oluyor. Kahve makinesi kullanımı kolay olan gereçtir. Kendi zevkinize uygun kahve yapmanızı sağlar. Ayrıca mükemmel mutfak tasarımının olmazsa olmazıdır. Yeni lezzetler denemek ise çok keyifli olacaktır.

Kahve Makinesi Modelleri

Kahve makinesi söz konusu olduğunda karşımıza birbirinden farklı modelleri çıkmaktadır. Fakat farklı türleri anlamak satın alma sürecinizi kolaylaştırır. Filtre kahve makinesi; diğer modellere göre ucuzdur. Sade kahve yapabilir. Kahvenin suyu çekilir ve yavaşça hazneye damlar. Haznesi sürahi olduğundan genelde bir demlemede 12 kişilik kahve çıkar.

Espresso kahve makinesi; su ve kahve miktarını değiştirerek kahvenizi kişiselleştirebilirsiniz. Yüksek basınçla önceden çekilmiş kahveler kullanılarak espresso yapılır. Mocha,cappuccino, latte ve americano’nun başlangıç ​​malzemesi espressodur.

Kapsül kahve makinesi; çeşitli türlerde hızlı kahve hazırlanmasını sağlar. Makineye kapsülü yerleştirip başlata tıklamanız yeterlidir. Makinenin her bölmesinde kavrulmuş veya öğütülmüş kahve çekirdekleri vardır. Üretici tarafından üretilen kapsüller ile sınırlı olması ise dezavantajıdır.

Soğuk demleme kahve makinesi; Kahve telvesi, kahve makinesi içinde oda sıcaklığında birkaç saatte demlenir. Soğuk kahvenizi buzdolabında iki haftaya kadar saklayabilirsiniz. Böylece kafelerdeki popüler sipariş olan soğuk kahve elinizin altında daima bulunur.

Kahve Makinesi Özellikleri

Kahve makinesi, kaliteli olabilmesi için çok yönlü olmalıdır. Kahve makinemiz yoğun yaşam tarzımız kadar esnek olmalıdır.

Sıcaklık; kahve demleme konusunda kritik önemi vardır. Kaynama noktasına kadar yükselirseniz kahve yanar. Eğer sıcaklık yeterli değilse de çekirdeklerden kahvenin çıkması sorun yaratır. Bazı kahve makinelerinde üç kademeli ısıtma özelliği vardır.

Hız; tam otomatik bir kahve makinesi manuel kahve yapmaya oranla minimum %30 daha hızlıdır.

Zamanlayıcı; kahve makinenizi bir gün öncesinden demleme başlangıcı için ayarlayabilirsiniz.

Temizleme; Kalsiyum birikimi için kendi kendini temizlemesi özelliğidir.

Demleme Gücü; kullandığınız kahve çekirdeklerini değiştirmeden kahve aromasının yoğunluğunu ayarlayabilirsiniz.

Filtreleme; içme suyundaki safsızlıkları gideren su filtresi ve kahve filtresidir.

Ayrıca yeni nesil kahve makinelerinde fincan sayısını ayarlayabilirsiniz. Görüldüğü üzere kahve makinelerinin kullanım özellikleri söz konusu olduğunda karşımıza geniş bir yelpaze çıkar. Siz de bu tür ürünleri incelemeyi isterseniz https://esyamburada.com/kahve-makinesi internet sayfasını ziyaret etmelisiniz!

Editör: TE Bilişim