Hemen hemen her yaştan kişinin karşılaştığı karın ağrısı çoğu zaman üşütme, gaz veya regl sancısı gibi problemlerden kaynaklansa da karın ağrısının şiddetli ve uzun süreli olması farklı hastalıkların da habercisi olabilir. Şiddetli ve uzun süreli karın ağrısı şikayetleri için doktor kontrolü şarttır ve tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırarak sigorta kapsamındaki hastanelerden hızlı ve güvenli bir şekilde faydalanabilir, hastalığınızı ertelemeyerek sağlığınız için ilk adımı atabilirsiniz. https://www.tamamlayicisaglik.com/ üzerinden sigorta kapsamındaki hastaneler ve hastalıklar ile ilgili detaylı bilgiyi alabilirsiniz. Hafif ve kısa süreli karın ağrısı şikayetleriniz varsa evde karın ağrısına iyi gelecek bitkisel ürünleri deneyebilir, ağrınızı hafifletebilirsiniz. İşte karın ağrısına iyi gelen bitkisel öneriler;

Nane - Limon

Mide bulantısı ve karın ağrısı için akla ilk gelen seçenek olan nane - limon çayı içerisinde bulunan nanenin ferahlığı ile hızlı ve etkili bir tedavidir. Limon ise içerisinde bulundurduğu C vitamini ile mikropları öldürür ve hazımsızlığı giderir.

Rezene Çayı

Karın ağrınız üşütme veya gaz probleminden kaynaklanıyorsa rezene çayı en etkili seçenek olacaktır. Rezene mide asidini düzenleyerek ülser ve reflü riskini azaltır ve hazımsızlığa iyi gelir.

Zencefil

Mide ve bağırsaklar için faydalı olan zencefilin gaz söktürücü etkisi vardır. Doğal ağrı kesici olarak da bilinen zencefili çay olarak rahatlıkla tüketebilir, gaz veya regl sancılarınızı zencefil çayı ile hafifletebilirsiniz.

Papatya Çayı

Rahatlatıcı etkisiyle bilinen papatya çayı sindirim problemleri için tercih edilebilir. Reflü gibi problemleri olanların sıklıkla tükettiği papatya çayı karın ağrısını azaltıcı etkiye sahiptir. Ağrı dindirici etkisinin yanında papatya çayı uyku problemlerini düzenlemede de etkilidir.

Tarçın

Antioksidan içeriği yüksek olan tarçın sindirim problemlerine iyi gelir. Bitki çaylarınızda aroma olarak tercih edebileceğiniz tarçını çubuk veya toz olarak tercih edebilir, karın sertleşmesi, şişkinlik gibi problemlerinizi azaltabilirsiniz.

Keten Tohumu

Yüksek lif içeren keten tohumu sindirim sistemini düzenlemede, kabızlık gibi sindirim problemlerinin giderilmesinde etkilidir. Bir bardak suya bir yemek kaşığı keten tohumu ekleyerek karın ağrınızı azaltabilirsiniz.

Editör: TE Bilişim