Karın germe ameliyatı fiyatları belirlenirken birden çok fiziksel etmen göz önünde bulundurulmaktadır. Bilindiği üzere karın germe ameliyatı (abdominoplasti), bir kilo verme yöntemi değildir, karın germe ameliyatı daha çok ani kilo kayıpları ve doğum sonrası karın bölgesinde meydana gelen deri sarkması problemini ortadan kaldırmak için uygulanmaktadır. Dolayısıyla karın germe ameliyatı fiyatları belirlenirken göz önünde bulundurulan temel husus karın bölgenizde bulunan sarkık deri miktarı ve bu sarkık derinin karın bölgenizin ne kadarlık bir kısmına yayılmış olduğudur.

Karın Germe Ameliyatı Öncesi

Karın germe ameliyatı fiyatları tespiti için doktorunuz tarafından kimi tetkiklerin yapılması gerekmektedir. Tetkikler sonrası karın bölgesinde bulunan sarkık derinin miktarı tespit edilecek, bu size uygulanacak ameliyatın çapını da belirleyecektir. Şayet sarkık bölge sadece göbek deliğinin alt kısmı ile sınırlı ise mini abdominoplasti denilen daha küçük çaplı karın germe ameliyatı uygulanacaktır, bu ameliyat sonrası iyileşme süreciniz daha hızlı olacaktır.  Eğer sarkık deri miktarı daha ciddi boyutlara ulaşmış ise klasik abdominoplasti yani klasik karın germe ameliyatı uygulanacaktır.

Karın Germe Ameliyatı Nasıl Yapılır

Karın germe ameliyatı genel ya da bölgesel anestezi ile uygulanır. Ameliyat sırasında sezeryan bölgesine paralel başlayıp iç çamaşırı bölgesine inen bir kesi açılır. Sarkık deri alınarak karın kaslarınız güçlendirilir. Ameliyat sırasında ihtiyaç duyulması halinde karın bölgenizde bulunana çatlaklar temizlenir, şayet bir deformasyon söz konusu ise göbek deliğinizin şekline de müdahale edilir. Tüm bu müdahaleler karın germe ameliyatı fiyatları belirlenirken göz önünde bulundurulmak durumundadır.


Karın Germe Ameliyatı Sonrası

Karın germe ameliyatı sonrası bir gece hastanede geçirilir, doktorunuz size bir ay boyunca kullanmanız gereken bir korse verecektir. Ameliyatın ardından birkaç gün hissedeceğiniz ağrılar ağrı kesiciler yoluyla kolayca kontrol altına alınabilecektir. Ameliyat sonrası vücudunuza takılan direnler 2-3 gün içerisinde doktorunuz tarafından çıkarılır. İşinize ve günlük hayatınıza tam randıman ile dönebilmeniz için iki haftanın geçmesi gerekmektedir.

Ameliyatınızdan önce ve sonra toplam bir ay boyunca sigara içmemeniz doktorunuz tarafından ameliyat kesilerinin bir an önce iyileşmesi için tavsiye edilmektedir. Ameliyat sırasında iç çamaşırı bölgesinde kalan kesi izleri 6 ay sonra silinmeye başlayacaktır.

Karın germe ameliyatının ve ameliyat sonrasının nasıl geçeceği ameliyatı yapacak olan cerrahın bilgi ve deneyimi ile doğru orantılıdır. Dolayısıyla karın germe ameliyatı fiyatları belirlenirken göz önünde bulundurulacak temel unsurlardan birisi ameliyat personelinin tecrübesidir.

Neden Karın Germe Ameliyatı?

Obezite günümüz insanının en ciddi problemlerinden birisidir. Ancak kimi durumlarda kilo vermek fiziksel problemlerimizin çözümü olamaz. Ani kilo kayıpları sonucu oluşacak deri sarkması problemi, estetik olarak obezitenin yarattığı problemden daha ciddi bir sorun yaratmaktadır. Karın germe ameliyatı sarkık deri probleminin ortadan kaldırılmasının tek yoludur. Aynı durum doğum yapmış olan kadın hastalarımız için de geçerlidir.

Karın germe ameliyatı fiyatları belirlenirken göz önünde bulundurulması gereken faktörlerden yukarıda bahsettik, yaşadığınız sarkma problemin boyutlarını konuşmak ve en güncel karın germe ameliyatı fiyatları hakkında bilgi sahibi olmak için bizi arayın.

Editör: TE Bilişim