Yüksek basınç ve gerilim ile oluşan kazan boruları belirli kazanlarda kullanarak suyun basınçlı bir şekilde kullanılmasını sağlar. Isıya dayanıklı ve basınca dayanıklı malzemeden üretilerek birçok kazan sistemlerinde kullanılması farklı alanlarda kullanım kolaylığı sağlar. Birçok farklı endüstriyel alanda kullanım koşulları ile birlikte kimya ve güç çeşitleri türlerinden üretilerek dikişli, dikişsiz, boyasız olarak üretilir.

Kazan boruları yüksek basınç sistemi ile oluşturularak sıcaklık ve boyut açısından belirli miktarlarda su basıncı oluşturulur. Farklı özelliklere sahip olan kazan borusu modelleri kendi içerisinde üretildiği endüstriyel alanlara göre çap ve duvar kalınlığı olarak değişir. Kimyasal analiz sırasında çekme özellikleri test yöntemleri dış duvar kalınlığı olarak kendi arasında değişiklik gösterildiği için kullanılan malzemelerin türü ve bu boru tiplerini üreten firmanın kalitesi oldukça önemlidir.

Kazan Borusu Nedir?

Yüksek sıcaklık ve basınç altında çalışabilen kazan borusu sistemleri temel özellikleri sıcaklık ve basınç altıdır. Özel malzemeden üretilmesi ile birlikte basınçlı su taşır. Diğer boru sistemlerinden farkı akışkan sıvı madde taşımasıdır. Kazan ve eşanjör grubundaki bunların birbirinden farklı milimetre özellikleri değişmektedir. 21,3 mm ila 325 mm arasında değişerek farklı alanlarda kullanıma sunulur. Endüstri sanayisinin ilerlemesi ile birlikte üretime sunularak farklı milimetre boyutlarında basıncın yüksekliğine göre boru çeşitleri seçilerek kullanılır.

Kazan Borusu Kullanım Alanları

Yüksek akışkanlık emiş gücüne sahip olan sistemlerde kullanılması ile birlikte kullanılan kazan borusu malzemeleri bu alanlarda yaygın olarak kullanılır.

• Yüksek basınç ve sıcaklık altındaki yanıcı ve patlayıcı olmayan sıvı akışkan malzemelerin iletimi

• Makine ve tarım aletleri imalatında

• Biokütle atık malzeme taşınmasında

• Her türlü pişirme fırınlarında ve baca filtrelerinde kullanılır

Sizler de kazan borusu temin etmek istiyorsanız https://www.hascometal.com/dikissiz-borular-c/dikissiz-borular-kullanim-yeri-kazan-esanjor-c sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Editör: TE Bilişim