Bütün canlıların yavruları çok tatlı ve sevimlidir, ama dünya üzerinde bir oylama yapılsa, kedi yavrularının tatlı, sevimli ve şaşkınlığı ilk sıralara gireceği su götürmez bir gerçektir. Siz de onların bu güzelliklerine dayanamayarak bir kedi yavrusu evlat edindiniz. Bütün canlıların yavruluk evreleri hayati önem taşır. Çünkü bu dönemde karşılaştıkları fiziksel veya psikolojik sağlık sorunları geleceğini olumsuz şekilde etkiler. Durum kedilerde de böyledir. Hayat evreleri arasında en dikkat edilmesi ve özen gösterilmesi gereken zamanlardır. Tabi ki sağlık ve gelişim söz konusu olduğunda dikkat edilmesi gereken temel unsur beslenmektir. Yavru kediler sekiz haftaya yakın bir sürede sütten kesilir ve artık sizin seçtiğiniz besin yönetimine alışmaya başlar. Siz de çok sevdiğiniz yeni evladınıza en iyisini vermek istersiniz. Bu yüzden yavru kedilerin ihtiyaçlarına uygun Proplan kedi maması hakkında bilgiler vereceğiz.

Purina Proplan Kedi Maması

Kaliteli ve lezzetli Purina Proplan kedi maması minik dostlarımızın yavruluk dönemlerindeki ihtiyaçları temel alınarak formüle edilmiştir. Kalori, protein, yağ ve kalsiyum gibi belirli besin maddelerini yüksek oranda içerir. Bunun sebebi yavru kedilerin yetişkin kedilere oranla daha fazla proteine ve vitamine ihtiyaç duymalarıdır. Metabolizmaları daha hızlı, sürekli hareket ve gelişim halindedirler. Yavru kedi mamalarının yetişkin mamalarından bir diğer farkı ise, yavru kedi mamalarında görme ve beyin fonksiyonlarının gelişimine faydalı yağ enzimleri içermeleridir. Yavru kedi mamaları minik bebeklerimizin ağızlarına göre yani yetişkin kedi mamalarına oranla daha küçük parçalar halinde üretilmektedir. Küçük dostlarımız çok hızlı büyüdükleri için bu dönemde kesinlikle yavru kedi maması kullanılması uzmanlarca tavsiye edilir.

Proplan Yavru Kedi Maması

Yeni dostumuzun sağlıklı gelişimine devam etmesi ve desteklenmesi için Proplan yavru kedi maması kullanmanızı öneriyoruz. Bütün evcil hayvan mamaları dostlarımızın cinslerinin ve yaşlarının ihtiyaçları temel alınarak üretilir. Bu yüzden her evreye uygun mamayı kullanmak hayati önem taşır.

Editör: TE Bilişim