Melike Estetik ve Güzellik Merkezi Güzellik Uzmanı, Estetisyeni ve Ayak Sağlığı Uzmanı Melike Özkul Yücel ile güzellik ve bakım önerilerini konuştuk. Yücel ayak bakımı ile ilgili de önemli ipuçları verdi.

Öncelikle kısaca kendinizden bahseder misiniz?

Nisan 1985 doğumlu, evli bir kız çocuk annesiyim. Aslında Uludağ Üniversitesi Kamu Yönetimi okumama rağmen güzellik her zaman benim için bir tutku olmuştu. Ben de içimdeki bu tutku ve yeteneğime kulak vererek Kıbrıs Üniversitesi Güzellik ve Estetisyenlik bölümünü okuyup bunu pek çok sertifika ile destekledim. 2015 yılında da güzellik uzmanlığı sertifikalarıma ek olarak ayak sağlığı uzmanlığı (Podoloji) eğitimi alarak bu sertifikayı da eğitimlerimin arasına ekledim.

Melike Esthetic Clinic Güzellik Merkezi’nde hangi hizmetler veriliyor?

Melike Esthetic Clinic açılışından bu yana epilasyon, kaş – bıyık, topuk bakımı, kalıcı makyaj, geçici dövme, protez tırnak, yumilashes, profesyonel cilt bakımı, çatlak – selülit bakımı, saç bakımı, ağda, leke – sivilce bakımı, anti aging bakım, manikür – pedikür, iğneli epilasyon hizmeti veriyor. Kısaca özetlersek kadınlar için tepeden tırnağa hizmet veriyorduk 2016 yılında buna tırnağı da ekleyerek Ayak Sağlığı Merkezimizi de ekledik.

Uzmanlık alanınız olan ayak sağlığı konusunda vatandaşlara tavsiyeleriniz nelerdir?

Ekim ayına girdik, sonbahar geldi, terlikler yerini botlara bıraktı… Bu dönemde en çok mevsim değişikliği sebebiyle tercih ettiğimiz sıkı, dar ve korumalı ayakkabılar tırnak batmasına sebep oluyor. Yalnızca şikâyet ya da bir rahatsızlık yaşamanıza gerek yok. Sağlıklı ve bakımlı ayaklar için herkesin özellikle günlük hayatın koşuşturması içerisinde yoğun çalışan kişilerin ayda bir ayak sağlığı merkezlerini ziyaret ederek rutin bakım yaptırmalarını öneriyorum. Henüz batık tırnak ya da mantar olmaması bunun olmayacağı anlamına gelmez. Erken teşhis ve rutin bakımlarla bu problemin önüne geçebilirsiniz. Batık tırnak sıkı ayakkabı – özellikle kadınların çok sevdiği stiletto – hamilelik sonrası kilo alıp verilmesi ya da genetik yatkınlık bunların en çok görülen sebepleridir. Yoğun günün ardından tüm gün kapalı kalan ayakları eve geldiğinizde ilk yapmanız gereken şey yıkamak ve ardından parmak araları başta olmak üzere dikkatlice kurulamak ilk işiniz olmalı. Ev içinde dahi olsa çıplak ayakla gezilmesini önermiyoruz çünkü topuk çatlamaları çıplak ayaktan meydana gelir. Ev terliği ya da ayakkabılar asla iki gün üst üste giyilmemeli ve kapalı alanda saklanmamalı. Kullanılan ayakkabı açık alanda mutlaka hava aldırılmalıdır. Tırnak mantarı olan kişilere gümüş iyonlu %100 pamuklu çorap tercih edilmelidir. Değerlilerimiz yaşlılarımıza ise özel bir tavsiye olarak özellikle mest kullanımında oldukça dikkat etmeliler. Kullanım açısından rahat olsa da steril olmayan bu mestlerde ayaklar hava almaz ve mantara ortam hazırlar.

Ayak Sağlığı için ne tür tedaviler uyguluyorsunuz?

Eskişehir’deki ilk eğitimli, sertifikalı Ayak Sağlığı Merkezi’ni açarak şehrimizin bu yöndeki ihtiyacını da istihdam etmiş bulunduk. Batık Tırnak, BS SPANGE, Mantar, 3To Tel Sistemi, Nasır, Topuk Çatlağına ek özel olarak Diyabetik Ayak Bakımı merkezimizde uygulanmaktadır. Uyguladığımız her tedavi sonrasında uzman hekime yönlendiriyoruz. Bu tedavileri hekimiz yazacağı ilaçlar ile desteklediğimizde hızlı ve etkili sonuçlar elde ediyoruz.

Ayak sağlığının yanı sıra güzellik merkezinizde bu aralar en çok tercih edilen uygulama nedir?

Epicure Mucizesi Eskişehirli kadınlar tarafından çok sevildi ve tercih ediliyor. Yalnızca 30 dakikada uyguladığımız bu mucizevi maske ameliyatsız ve iğnesiz yüz germe sağlayarak anti aging bakım sağlıyor. Kısacası tek seansta şok bir botoks etkisi de diyebiliriz.

Bir güzellik uzmanı olarak şehrimizdeki kadınları bakımlı buluyor musunuz?

Eskişehir kadını oldukça bakımlı ve bilinçli. Merkezimizde 7’den 70’e her yaş gurubuna hizmet veriyoruz. Yalnız Eskişehir değil, Afyon, Kütahya, Bilecik olmak üzere bölge il ve ilçelerden çok fazla tercih ediliyoruz. Bunun en büyük faktörlerinden biri referans olsa da sosyal medyayı verimli ve güncel kullanmamız da tercih edilirliğimizi göz görülür şekilde etkiledi.

Merkezinizi diğer merkezlerden ayıran en önemli özellik nedir?

Ayak Sağlığı Merkezi şehrimizde az çevre illerde de olmaması bizi geniş bir kitleye ulaştırdı. Artık yalnızca tedavi için değil, eğitim almak amaçlı da tercih ediliyoruz. Bilinçli manikür – pedikür ve ayak sağlığı hakkında merkezimizde eğitim vermeye de kısa süre önce başladık. Merdiven altı güzellik merkezlerinden mutlaka uzak durulmasını öneriyorum. Hijyen işimizin ilk adımı! Her şey tek kullanımlık olmalı. Bizim merkezimizde mutlaka galoş kullanımı ve steril ortam önceliğimizdir. Benim kızım bebekken yerlerde emeklerdi ve bu müşterilerimize olukça güven veren bir deneyim olmuştu…

Ekibimi seçerken en önem verdiğim nokta deneyim ve tecrübe… Merkezimizde çalışan tüm personeller üniversite mezunu ve en az 3 yıllık deneyimli. Diğer bir nokta da gittiğiniz merkezin sahibi ve çalışanların mutlaka tecrübeli ve sertifikalı oluşuna dikkat etmelisiniz. Güzelliği riske atamayız ve bizim sektörümüzün hata yapma şansı maalesef ki yok… Kısa süre önce sosyal medyada bir anket yaptık ve tüm takipçilerimizden bizi tercih etmelerinin en önemli sebebinin hijyenimiz ve kalitemiz olduğu yanıtını aldık. Bu da bizi motive ve mutlu etti…

Son olarak ne söylemek istersiniz?

Bakımsız kadın yoktur, Melike Esthetic Clinic Güzellik Merkezi ile tanışmamış kadın vardır!

****Güzellik ve bakım ile ilgili merak ettikleriniziwww.melikeestheticclinic.com’dan takip edebilir, @melikeestheticclinic Instagram’dan bizimle iletişime geçerek randevu alabilirsiniz.

Editör: TE Bilişim