Deniz, kum ve güneş ile içli dışlı olduğumuz bir yazın ardından kış sezonuna merhaba dedik! Bunaltıcı sıcaklar yerini serin havalara bırakırken koşturmalarda başladı. Uzun bir yaz tatili sonrası okul ve iş sezonu da açılmış oldu. Sabah 8 akşam 5 mesaileri ile dolu dolu bir yıla yeni adım attığımız bu dönemde belki de bizleri en çok rahat hissettiren fikir yumuşacık pijamalarımızı giyip keyif yapmak oluyor.

Bir insanın yaşam kalitesini uykusu belirliyor ve iyi bir uyku ise cilt sağlığı açısından uygun pijamalar ile belirleniyor. Durum böyle olunca pijama seçimi göz ardı edilmemesi gereken bir konu olmaktadır. 7’den 70’ e her insanın dikkat etmesi gereken bir konu olan pijama seçimi hamilelik ve lohusa sürecinde olan kadınlar için ise ekstra önem kazanıyor. Hamile pijama seçiminde özellikle cilt sağlığına uygun ve pamuklu kumaşlardan yapılmış pijamalar kullanılmalıdır. Anne rahat ve güvende hissederse bebekte iyi hisseder. Annenin tenine temas eden tüm tekstil ürünlerinin nefes alan ve hijyen açısından uygun kumaşlar olması gerekir. Daha dikkatli olunması gereken dönem ise lohusalık sürecidir.

Fiziki direncin düşük olduğu lohusalık günlerinde annenin lohusa gecelik ve lohusa pijama seçimi pamuklu, ipek, saten vb. insan bedenine uyumlu kumaşlardan olması hem cildin rahat alamsını sağlarken hem de enfeksiyon oluşması riskini en düşük seviyeye çekecektir. Tüm bunların yanı sıra nefes alan kumaş sayesinde vücutta mantar vb. oluşumuna engel olunmuş olur ve anne rahat hisseder.

Lohusa gecelik, lohusa pijama ve hamile pijama seçiminde bir diğer dikkat edilmesi gereken konu ise kumaşların hipoalerjenik olup olmadığıdır. Alerji ve enfeksiyon gibi riskler taşımayan lohusa gecelik ve lohusa pijama seçimi yapılmalıdır. Lohusa dönemindeki kadının bağışıklığının zayıf olması nedeniyle kendisine ve bebeğine gösterdiği ilgi ve özenin hamilelik döneminden daha fazla olmalıdır. Tabiki hamile olan kadınlarında hamile pijama seçimi önemlidir ve gerekli noktalara dikkat edilmesi iyi olacaktır. Düzenli beslenme, uyku ve doğru pijama seçimleri ile hem hamilelik hem de lohusa dönemini keyifli geçirebilirsiniz.

Editör: TE Bilişim