Klemens, elektrik iletim işlemlerinde olan kablo sistemlerinde iki veya ikiden fazla parça halinde olarak birbirlerine bağlanmasını sağlayan parçalara verilen isimdir. Doğru bir çalışma prensibi sağlamak adına klemens çeşitleri kullanılmaktadır. Kullanımları bakımından parçaların yalıtkan bölümlerine bağlı olarak değişiklikler göstermektedir. Plastik, bakalit, porselen gibi malzemeler ile farklı iletken maddeler üzerinde kullanılan klemens çeşitleri bulunmaktadır. Kullanılacak alana göre klemens malzemesinde değişiklikler olmaktadır. İletken bölümleri ilse pirinç ve nikel olarak üretilmektedir. Bu şekilde hem daha hızlı hem de daha güçlü bir iletkenlik sağlanabilir.

Tasarımları bakımından klemens çeşitleri birçok farklı boyutlarda da üretilmektedir. Şekilleri ve malzemeleri kullanılacak olan alanlara göre değişiklik göstermektedir. Klemens seçiminde önemli olan kullanılacak olan kablonun kalınlığıdır. Bunu baz alarak kullanılacak olan klemens seçimini rahatlıkla yapabilirsiniz.

Günümüzde klemens kullanım alanlarına ve boyutlarına göre oldukça geniş bir yelpazeye sahip. Bu sayede her alan için üretilmiş olan klemens çeşitleri rahatlıkla bulunabilmektedir. Birçok boyut ve ölçüde çeşitleri bulunmakta olup, seçim aşaması da oldukça kolay bir şekilde ilerlemektedir.

Klemens çeşitleri arasında lüstrklemens, sıra klemens, simit klemens, şapkalı klemens ve ray klemens gibi ürünler bulunur. Lüstr ve sıra klemensler genellikle avize aydınlatmaları için kullanılmakta olup, simit klemens ise daha çok farklı olan bağlantıları uç uca getirmek için kullanılmaktadır. Şapkalı ise daha çok küçük çaplı kesitlere sahip olan iletkenlerin birbirleri ile bağlanabilmesi için tercih edilmektedir. Ray klemensler de oldukça yoğun şekilde kullanılmaktadır. En çok duyduğumuz çeşit olması ile birlikte bağlanması gereken açık kısımların güvenli şekilde bir araya gelmesini sağlamaktadır.

Klemens fiyatları ve performansı açısından oldukça iyi koşullara sahiptir. Fiyatları uygun olması ile tasarruf sağlamaktadır. Kaliteli markaların üretimleri olan klemens fiyat ve çeşitlerini görmek için Elektromarketim’i ziyaret edebilirsiniz.

Tüm Klemens çeşitlerini ElektroMarketim üzerinden inceleyebilirsiniz.

Editör: TE Bilişim