Hazar Teknik işletme sahibi olan Ahmet Hazar 23 yıllık iş tecrübesi ile kombi bakımının önemini aktardı. Hazar yaptığı açıklamada, “Kombilerin bakım zamanı yaz aylarında olsa daha iyi olur, mesela Mayıs – Eylül ayları arasıdır diyebiliriz. Servisler yoğun olmaz bakımlar rahatlıkla yapılır. Ancak art niyetli kişilere dikkat etmek gerekiyor. Bazı kötü niyetli insanlar internet reklamları ile olmadığı halde yetkili servisiz deyip canlarını yakıyor. . Bunlara kanmasınlar, biz olalım bir başka yetkili ya da özel firma arkadaşımız olsun, bizzat işletmelere giderek yüz yüze görüşsünler” diye konuştu.

Ahmet Hazar, ayrıca kombinin sistemin bir parçası olduğuna dikkat çekerek, “Her şeyi kombi tek başına yapmıyor. Kombiden sonra da diğer parçalar kendi görevlerini yaparsa zaten kombi işlev kazanır. Petekler ve borular kirlenir veya tıkanırsa verim kaybı yaşanır. Son dönemlerde sadece kombi bakımı değil, ihtiyaç duyuluyorsa tesisat bakımları da profesyonel firmalar tarafından kimyasal ilaçlar ile yapılıyor. İnsanların tesisatlarını da kontrol ettirmelerinde fayda var” dedi.

Hazar, “Sağlam bir şeyin ne bakımını yaptıracağız” düşüncesinden kurtulmak gerektiğinin altını çizerek, bakımı yapılmadığı takdirde gaz kaçağı ya da elektrik kontağı gibi nedenlerle istenmeyen sonuçlar doğabileceğini sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim