Prim potansiyeli ve gelir getiren özelliği nedeniyle konut kredisi ile ev almanın avantajları çeyrek asırlık Gönenç Emlak Şirketi tarafından açıklandı. Özellikle kendi bölgemiz için hazırladığımız makalenin aslında genel olarak gayrimenkul sektörü için geçerli olduğunu belirtelim. Konut satın almak, yatırımcısına avantaj sağlayan doğru karar vermeye dayanır. Muğla Marmaris Emlak piyasasında konut yatırımı yapacak olanlar, genelde yatırım için gerekli parayı bankaya borçlanmamak için bir tanıdıktan temin etme yoluna başvururlar. Fakat aslında bakıldığında bankadan konut kredisi çekmek çok daha avantajlı ve ödemesi de çok kolaydır. Özellikle hesabına dikkat eden insanlar için konut kredisi kesinlikle çok yerinde bir tercih olacaktır.

Konut Kredisi Kullanımı

Bakıldığında ödemelerin sabit olması konut kredisi almak için geçerli sebeplerin başında gelir. Konuta yatırım yapmak uzun süreli bir yatırımdır. Marmaris satılık ev almak üzere kredi çektiğiniz takdirde ister 5 yıl ister 10 yıl sürsün, konut kredi taksiti her zaman sabit kalır ve ilk başta kaç taksitle başladıysanız yıllar boyunca aynı şekilde devam eder. Konut kredisi taksiti sabit kalırken, kirada her yıl enflasyon oranında artış da devam etmektedir. Konut kredisi aldığınızda, borcunuzu uzun vadeye yayarak ödeyebilirsiniz. 15 – 20 yıla kadar vadeli kredi veren bankalar mevcuttur.

Alan Daima Kazanır

Konut kredilerinin faiz oranları ticari kredilere göre daha düşüktür. Marmaris satılık daire alırken yaygın olarak bu araç kullanmaktadır. Devletin konut hesabı desteği, inşaat firmalarının kampanyaları ve faiz oranlarının gerilemiş olması talep yaratılması yönünde etkili olmuştur. Konut kredisi alan kişiler kira yerine tıpkı kira gibi konut kredilerini ödeme olanağına sahip olurlar. Kredi ile konut alırken anlaşma yaptığınız bankanın anlaştığı değerleme uzmanı veya firması görevlisi önce gider ve satın alacağınız evi ve çevresini inceler. Eğer uzman raporu ile satın alacağınız ev için onay verirse, bankadan konut için kredi alabilirsiniz. Bu sayede satın alacağınız ev ister inşaat durumunda olsun, ister inşaatı tamamlanmış olsun herhangi bir risk durumuna karşı güvenliği sağlanmış olur.

Tercihiniz Önemlidir

Konutu kredi ile almanın bu saydıklarımız dışında bir başka avantajı da, kredi borcunun istenilen zamanda yeniden yapılandırılabilir düzeyde olmasıdır. Örneğin, para konusunda sıkıştığınız bir dönemde kredinizin borcundan düşebilirsiniz. Aynı şey tam tersi durumlar için de geçerlidir. Mesela bir dönem elinize yüksek miktarda para geçti, bankaya gidip kredi miktarınızı yükseltebilirsiniz. Tüm bu durumlar etraflıca oturulup düşünüldüğünde konutu krediden almak son derece doğru bir tercih olacaktır. Kredi konusunda karar verirken seçeceğiniz ev için danışmanlık desteği tercihiniz de önemlidir.

MARMARİS GÖNENÇ EMLAK

Editör: TE Bilişim