Türk milleti olarak birçok farklı alanda koruma kuvvetlerimiz mevcuttur. Her koruma kuvveti bizim için canla başla çalışmaktadır. Halk olarak biz de polislerimizin yanında olarak gurur duymaktayız. Askeri birliklerden farklı olarak polisler şehir dışından çok kent sınırları içerisinde görev yapmaktadırlar polislerin yeni kamuflaj kıyafetleri jandarmalardan, erlerden daha farklı renktedir. Askerlik birliklerinin içinde ayrılan dallar olduğu gibi polislikte de birtakım ayrı dallar vardır. Her bir kuvvet farklı bir alana hizmet eder. Trafik polisi, deniz polisi, çevik kuvvet, terörle mücadele, özel harekat gibi birçok farklı alanlara ayrılırlar. Bunların yerleşik hayattaki teşkilatı ise il emniyet müdürlüğüdür. Polislerimiz 171 yıldır ülkemize hizmet vererek haklın kent içerisindeki güvenliğini sağlarlar. Görevleri gereği asker birlikleri gibi kesin kuralları bulunmaktadır. Bu kurallar dışına çıkıldığında ceza işlemleri uygulamak kaçınılmazdır. Bunların yanında polis olmak için belirli eğitimlerden geçmek zorunludur. Bu verilmiş olan eğitimler sonucu polis okulundan mezun olan adaylar donanımlı bir şekilde işlerinin başına geçerek en doğru, en hakkaniyetli şekilde görevlerini yerine getirmekte canla başla çalışmaktadırlar.

Asilliğin simgesi polis kıyafetleri

Görevleri gereği polislerimiz askeri giyim kıyafetlerinden farklı renkte de modellerde kıyafet seçimi yapmaktadırlar. Polislerin temel kıyafetleri kamuflaj, pantolon, polar, gömlek, rütbe ve hücum yeleği olarak belirlenmiştir. Polis malzemelerini seçerken asker kıyafetlerinde de olduğu gibi birtakım hususlara dikkat etmek gereklidir. Emniyet müdürlüğü tarafından göreve başlanıldığı takdirde zimmetli olarak kelepçe, telsiz, pantolon, gömlek, polar, apolet, rütbe gibi birtakım eşyalar polislerimize verilmektedir. Fakat bu verilen eşyalardan farklı olarak eksik gördükleri malzemeleri temin etmek isteyenler belirli kurallar çerçevesinde seçimlerini yaparak eksikliklerini tamamlayabilirler. Bu kurallar dahilinde polis kamuflajının görüntüsünü zedelemeyecek, karşı tarafın algısını yanlış yönlendirmeyecek şekilde kıyafet ve aksesuar seçimi yapılabilir. Bu eşyalar seçilirken aynı zaman rahat olması ve görevinde hareket etmesini engellenmeyecek şekilde hareket edilmesi yararlı olacaktır.

Kalitenin adresi

Türk milleti halkını korumak amacıyla görevini yapan polislerimizin, meslekleri için alışveriş yaparken dikkat etmeleri gereken hususlar olduğu daha önce belirtilmişti. Askeri malzeme ve araç gereçlerinin de bulunduğu alışveriş alanları geniş kapsamda birçok çeşitte ürünler illerde ve web sitelerinde mevcuttur. Alışveriş yaparken konforlu olmasının, kurallar dışına çıkmamasının yanında gerekli olan eşyaları kaliteli bir yerden temin etmek en faydalı olanı olacaktır. Polislerimizin Türk halkının güvenliğini sağladığı gibi halkın da görevlilerimize sorunsuz bir şekilde güvenilir siteden ve yorulmadan gerekli olan ihtiyaçları sipariş etmek her görevliye kolaylık sağlamak en önemli görevlerindendir. İçerisinde Türk silahlı kuvvetleri kamuflajı, jandarma, piyade, jandarma asayiş, özel güvenlik, asker setleri ve özel güvenlik malzemelerinin yanında polis ürünleri de birkaç farklı çeşitte ve renkte sipariş edilebilir. Yapılan alışveriş sonucunda sorunsuz kargo ulaşımı ile işlem tamamlanmış olur.

Editör: TE Bilişim