Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) 12 Nisan 1990 senesinde kurulmuştur. Yeni iş kurmak isteyen ve mevcut işini büyütmek isteyen girişimcilere destekler sunar. KOSGEB  kredisi ve bünyesindeki daha birçok proje ile vatandaşa hizmet vermektedir. Ülkemizde ki pek çok vatandaşımız, kendi mesleğini kurmak ve yapmak istediği işini de icraata dökmek istemektedir. Yeni bir girişim başlatmayı isteyen kişiler için KOSGEB hibe kredisi son derece önemli olacaktır. Bu sayede sermayeniz olmasa bile hibe desteği alabilecek ve işinizi de kurabileceksiniz. Günümüzde normal şartlarda yeni bir iş yeri açmak isteseniz sermaye gereksinimine ihtiyaç varken ilk defa projelerini hayata kavuşturacak kişilerde artık sermaye zorunluluğu söz konusu olmayacak ve hibe kredilerde verilmiş olacaktır.

  • İşletme kuruluş giderleri desteği için 2.000 TL
  • Kurulum dönemi makine, teçhizat ihtiyaçlarını karşılamak için 18.000 TL
  • İşletme giderlerine olan destek için 30.000 TL olacak şekilde toplamda 50.000’ye kadar geri ödemesiz hibe desteği vermektedir.
  • Girişimciler, hibe desteğinden farklı olarak 100.000 TL üst limitine çıkarılan faizsiz krediden isterlerse faydalanabilirler.

KOSGEB Hibe Kredisi Nasıl Alınır?

Girişimcilik destek programı başvurularını yapmanız ve projelerinizin ne olduğunu ayrıntılı bir şekilde belirtmeniz ile hibe kredisi alma hakkına sahip olacaksınız. KOSGEB, küçük ölçekli işletmelerin kendi iş yerlerini sorunsuz bir şekilde kurabilmelerine de en iyi şekilde yardımcı olmaktadır.

İlk harcamalar sizin tarafınızdan her ne kadar yapılsa da ardından harcamalarınızı faturalandırarak KOSGEB’den 30.000 TL değerinde bir geri ödeme desteği de alabilme hakkını ele geçirmiş oluyorsunuz.

Yeterli sabrı gösterenler, 50 000 TL geri ödemesiz hibe alabilir, şart ise "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ne katılmak ve bu eğitimi başarıyla tamamlayarak sertifika almak. Bu eğitim 70 saat sürüyor ve 4 modülden oluşuyor. İş planınızı hazırlamaya başladıktan sonra birim ön değerlendirmeye tabii tutulacak ve değerlendirmenin ardından iş planınız ret edilebilir, kabul edilebilir ya da yeniden düzeltilmesi de istenebilmektedir. Fakat başvurusu kabul edilen tüm girişimcilerinde veri tabanına kayıt yapması gerekmektedir. İş başvurusu onayından sonra ilk iş olarak KOSGEB veri tabanı kayıt işlemlerini yaptırmanız ve E-Kobi sistemine şifre ve parolanız ile birlikte geçiş yapmanız gerekmektedir. Giriş yapmanızın ardından önünüze çıkan pencerede Kobi Beyannamesini doldurmalı ve KOSGEB tarafından istenen belgeleri de teslim etmeniz gerekmektedir. Veri tabanı kayıt işlemi de başarıyla tamamlanmasının ardından hibe desteği alabilme hakkını ele geçirme şansına sahip olmuş olacaksınız. Bu sayede yeni bir işyeri fikriniz var ise alacağınız hibe desteği ile planınızı da en iyi şekilde gerçekleştirmeye başlayacaksınız.

https://kredi-bilgi.com/

Editör: TE Bilişim