Kamuda görev almak isteyenlerin girmesi ve yüksek puanlar alması gereken KPSS, her geçen yıl artan katılımcı sayısı ve zorlaşan soruları ile hayatımızda büyük bir etki bırakıyor. Bu açıdan bu önemli ve zorlu sınava doğru hazırlanmak, planlı ve programlı ders çalışmak gerekiyor.2020 ÖSYM takvimi açıklanmışken KPSS 2020 kitap önerileri ile size yardımcı da olmak istiyoruz.

KPSS’ye hazırlanırken en büyük yardımcı kaynak kitaplar olur. Doğru kaynak kitapları konuları iyi anlamanızı, pekiştirmenizi sağlar. Çıkmış sorulardan testlerine kadar sizi sınava en iyi şekilde hazırlarken, deneme sınavları ile mini bir KPSS sınavı gibi sınav bile yapabilir. Günümüzde kaynak kitaplarda çalışmayı kolaylaştırıcı tarzda gelişmiştir. Mesela, anlamayı kolaylaştırmak için videolu anlatımlardan, her yerde test çözmenizi sağlayan çek kopartlara veya sürekli yanınızda taşıyabileceğiniz cep kitaplarına kadar birçok alternatif bulmak mümkündür.

Bu meşakkatli sınava hazırlanırkenkaynak kitap seçiminde, bu sınav sistemine uygun yayınevlerinin hazırladığı kaynakları seçmek lazımdır. Ayrıca eksik olduğunuz konulara özel hazırlanmış kitapları da almanızda fayda vardır. Özellikle de herkesin zorlandığı KPSS matematik konusunda hangi kitabı seçeceğinize karar veremediyseniz “En Çok Satan KPSS Kitapları” konulu yazımızdan bu konuda iyi kaynak kitap tavsiyesi alabilirsiniz.

En İyi 5 KPSS 2020 Kitap Önerileri

KPSS’ye hazırlanırken ister genel isterseniz de eksik olduğunuz konulara özel hazırlanmış kitapları seçebilirsiniz. Kitap seçimi, sınavdaki başarınızı açısından önemlidir. Bu açıdan size KPSS 2020 kitap önerileri sunarak başarınızı pekiştirmeye yardımcı olmak istiyoruz.

2020 KPSS Genel Yetenek ve genel Kültür İçin Videolu Ders Notları Seti (Benim Hocam Yayınları)

Konuları anlamak için bazen okumak yeterli olmayabilir. Böyle bir durumda videolu anlatım hem anlamak hem de pekiştirmek için iyi bir öğrenme stratejisidir. KPSS konusunda deneyimli Benim Hocam Yayınları da videolu ders notları seti ile iyi bir çalışma kitabı oluşturmuştur.

2020 KPSS GY ve GK Video ders Notu Seti (HocaWebde Yayınları)

Karşılıklı ders çalışmanın etkisini iyi kullanan HocaWebde Yayınları videolu anlatımları ile tarihten coğrafyaya ve vatandaşlık dersine kadar videolu olarak ders notu hazırlamıştır. Konusunda deneyimli yayınevinin bu kitabı, anlaşılır tarzı ile sınavlara hazırlanmanıza yardımcı olacaktır.Ayrıca en iyi KPSS kitap kaynaklarını incelemek için tıklayınız.

2020 KPSS Genel Yetenek ve Genel Kültür Tamamıyla Çözümlü 20 Deneme Seti (yargı Yayınları)

Konu anlatımlarını pekiştirmek için yapılacak sınavlar sınavdaki başarı için etkili bir ders çalışma sistemidir. Özellikle de çözümlü denem sınavları anlamadığınız soruları anlamanıza yardımcı olurken deneme sınavlarıyla da küçük bir KPSS sınavı havasında kendinizi test edebilirsiniz. Yargı Yayınları tarafından hazırlanan bu setle, coğrafya, vatandaşlık, tarih, Türkçe ve matematik konularında kendinizi ölçebileceğiniz 20 tane deneme sınavı ile KPSS’ye hazırlanırsınız.

2020 KPSS AGrubu Tüm Dersler İçin Çözümlü Soru Bankası Seti (Yargı Yayınları)

KPSS A grubuna yönelik hazırlanmış bu kitap seti ile tüm kurum sınavlarına kolaylıkla hazırlanabilirsiniz. Muhasebe, maliye, hukuk ve iktisat konularının bulunduğu bu sette, yer alan tamamı çözülmüş sorular konuları anlamanız kadar pekiştirmeniz içinde büyük yardımcı kaynak olacaktır.

2020 KPSS Genel Kültür Tamamıyla Çözülmüş 30 Deneme Seti (Pegem Akademi Yayınları)

KPSS sözel kısımlarda hız çok önemlidir. Sizi soruyu kolay anlatan ve hızınızı geliştirecek kitapları seçmeniz gerekir. Bu açıdan Pegem Akademi yayınları genel kültür alanında 30 tane çözülmüş deneme sınavı ile KPSS’ye hazırlanmanızda size iyi bir kaynak sunuyor.

Uygun kitap al olarak KPSS’den DGS’ye, ALES’den YKS’ye kadar tüm sınavlara yönelik yüzlerce kaynak kitap ile sınavlarda başarılı olmanıza için çalışıyoruz. Soru bankalarından konu anlatımlarına kadar her kategoride kitapları kolaylıkla bulabilirsiniz. KPSS 2020 kitap önerileri konusunda da daha fazla bilgi için sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Ayrıca eksik olduğunuz alanlara yönelik kategorilerde kaynaklara ulaşabilirsiniz. KPSS kitapları konusunda en büyük kaynağı sunan sitemizde uygun fiyatlar ve kampanyalar ile birçok kitap satın alabilir, sınava en iyi şekilde hazırlanabilirsiniz.

Editör: TE Bilişim