Kürsör fermuar modellerinin alt ve üst bölmelerinde yer almakla beraber elcikleri tutan kısım şeklinde bilinir. Nitelikleri bakımından daha çok tekstil ve dokumacılık alanlarında kullanılmakla birlikte daha çok özellikleri ve kullanım kolaylığı ile tercih edilmiş olurlar.

Kürsör asıl amacı fermuarı açıp kapamasını sağlamak için dişlerini buluşturan ya da ayıran parçaları olarak bilinir. Çeşitli şekil ve boyutlarda olmak üzere daha çok kilitsiz ve kilitli tiplerden olmak üzere farklı kısımlara ayrılır.

Kürsör ve Özellikleri

Kürsör özelliklerinin en başında iğne kilitli, kilitsiz, döner başlı kilitsiz, yarı otomatik kilitli, çift elcikli kilitsiz, döner başlı otomatik kilitli gibi çeşitleri mevcuttur.

Kürsörler daha çok metal elcik şekline kadar olmakla beraber en başta plastikten ve cırt banta kadar oluşturulmuştur.

Kürsör Niçin Kullanılır?

Fermuarların kullanım özelliklerini ve pratikliğini sağlayan ürünler olmakla beraber birçok alanda kullanılmasıyla ön plana çıkmıştır.

Kürsör fermuarların dişlerini açıp kapatabilmek için kullanılan ürünlerdir. Kilitli olabildiği gibi kilitsiz özellikleri de vardır. Fermuar ve kürsörlerin çeşitlerine https://www.ecefermuar.com.tr/ adresinden ulaşabilir ve ürünleri inceleyebilirsiniz.

Editör: TE Bilişim