Eski çağlarda dua ederken tekrar eden sözlerin sayısını tespit etmek için kullanılan tesbih aksesuarı zaman içinde değişerek günümüzde erkeklerin ellerinden düşürmedikleri adeta vazgeçilmez aksesuarları haline gelmiştir. Şehir hayatı içinde gün içerisinde sürekli stres altında olan erkeklerin kurtarıcısı olan tesbih, öylesine özel bir aksesuar ki erkeklerin adeta tutkusu…

Böylesine özel bir aksesuar olan tesbih çok sayıda model seçeneğiyle de erkeklerin seçimini bir hayli zorlaştırıyor. Tesbih çeşitleri kendi içinde taneleri oluşturan maddeye göre sınıflandırılmakta. Tesbih taneleri doğal taş, gümüş ya da altın madeni ya da işlenebilen ağaç tesbihler olabiliyor.

Tesbih modelleri arasında özel bir yeri olan Kehribar tesbih ise tesbih koleksiyonerlerine özel üretilen şık bir aksesuar. Kehribar tesbihleri özel yapan ise kehribar tanelerinin doğada bulunmasının zorluğu ve strese en iyi gelen doğal taş olmasıdır. Kehribar, sanılanın aksine bir doğal taş olmayıp yerin binlerce metre altından çıkarılan hayvan ve bitki fosillerinin zamanla taşlaşmasından oluşan kalıntılardır.

Kehribar taneleri en çok Polonya’da çıkarılır. Kehribarın her ülkede çıkarılamaması maliyetini oldukça arttırmaktadır. Pahalı tesbih modelleri arasında yer alan kehribar tesbihler erkekler tarafından günlük hayatta kullanmak yerine koleksiyonluk olarak tercih edilirler.

Kehribar tesbih modelleri ve fiyatları arasında en çok tercih edilen damla ve ateş kehribar tesbihlerdir. Damla kehribarlar sarı renk tanelerden oluşurken ateş kehribarı kırmızı renk taneleriyle sahibini büyüler. Kullanan kişiyi rahatlatarak kişiyi yatıştırıcı etkisi vardır. Dinginlik sağlar, sindirim ve dolaşım sistemini düzenleyerek kan akışının düzenlenmesine yardımcı olur.

Kehribar tesbih fiyatlarının yüksek olması piyasada çok sayıda sahte kehribarında üretilmesine neden olmuştur. İçine birtakım plastik ve kimyasal maddeler katılarak sahte kehribarlar satılmaktadır. Gerçek kehribarı anlamak için öncelikle kokusuna ve rengine bakmak gerekir. Kokusu reçine şeklinde olup rengi damarlı yapıdadır.

Kehribar tesbih alamayıp ucuz tesbih tercih edenler ise sıkma kehribar tesbih modellerine yönelirler. Bu modeller fiyat olarak daha uygun olup günlük kullanıma uygundur.

Siz de www.aniyuzuk.com/tesbih adresine gelerek kehribar tesbih ve diğer tüm modellere göz atabilir, güvenle sipariş verebilirsiniz.  Özel üretimli kehribar tesbihleri dilerseniz koleksiyonunuza ekleyebilir dilerseniz özel günlerde sevdiklerinize sunabilirsiniz.

Editör: TE Bilişim